VeChain lanceert Blockchain-enabled Sustainability Solution

Vandaag heeft VeChain – het blockchainproject dat zich concentreert op het gebied van supply chain management – officieel zijn Blockchain-enabled Sustainability Solution gelanceerd. De oplossing is gebouwd op zijn one-stop data Blockchain-as-a-Service (BaaS) platform, genaamd VeChain ToolChain ™.

VeChain’s Blockchain-enabled Sustainability Solution richt zich op het bouwen van een waardegedreven aanpak voor bedrijven om duurzame praktijken, tijdens de toeleveringsketen en het productieproces, te stroomlijnen. De aankondiging gaf het volgende aan:

“Blockchain-technologie stelt bedrijven in staat om, op betrouwbare en nauwkeurige wijze, hun duurzame praktijken te presenteren, niet alleen aan consumenten, maar ook aan financiële toezichthouders en beleidsmakers.”

Zoals gezegd is de VeChain Blockchain-enabled Sustainability Solution gebouwd op VeChain’s Blockchain-as-a-Service (BaaS) -platform VeChain ToolChain ™. Het platform wordt gekenmerkt door zijn hoge standaardisatie, lage kosten en flexibele betaling. Daarnaast is het “gemakkelijk te implementeren door bedrijven in elke sector”.

Het belangrijkste is dat VeChain ToolChain ™ ook aanpasbare tools en whitelabel-services biedt, waar bedrijven hun duurzaamheidsservice voor hun eigen klanten kunnen implementeren. De belangrijkste waardeproposities van VeChain ToolChain ™ in de duurzame sector omvatten:

Onveranderlijk bewijs voor een groene toeleveringsketen:

“De VeChain Blockchain-enabled Sustainability Solution biedt ondernemingen effectieve duurzame praktijken met beproefde sjablonen voor blockchain-gegevensverwerking die belangrijke fasen omvatten zoals recycling, verwerking, hergebruik, inspectie en meer. Merken en retailers zullen de oorspronkelijke bron van hun goederen over de hele wereld beter kunnen traceren en ervoor zorgen dat hun producten legaal, verantwoord en milieuvriendelijk zijn ingekocht.”

• Transparantie en consistentie van informatie:

“De oplossing zorgt ervoor dat alle gegevens betrouwbaar, onveranderlijk en consistent zijn voor verschillende tegenpartijen in de toeleveringsketen. Dit vermindert de wrijving die wordt gegenereerd door discrepante of verloren informatie en verbetert open samenwerkingen op een efficiënte en kosteneffectieve manier.”

• Vertrouwen en vertrouwen tussen consumenten en merken:

“De toegevoegde transparantie door blockchain zou kunnen helpen om alle duurzame processen volledig opnieuw in te richten door digitale diensten te combineren met veldactiviteiten. Merken kunnen duurzame initiatieven tonen aan het publiek of rapporteren aan de toezichthouders, en zo het vertrouwen en het merkimago versterken.”

• Nieuwe bedrijfswaarde door toegang te krijgen tot professionele services:

“Duurzame initiatiefgegevens, die door VeChain of dagelijkse activiteiten worden verzameld door VeChain ToolChain ™, kunnen bedrijven helpen de kosten te verlagen van openbare rapportagediensten voor overheidsregulering, duurzame beoordelingsservice voor het imago van een groen merk en attesten voor verantwoorde financiering (groene obligaties, financiële subsidies van de overheid, investeerders in aandelen). Bedrijven krijgen ook toegang tot toonaangevende services van derden via het wereldwijde partnernetwerk van VeChain, waaronder DNV GL, PwC, Deloitte, Grant Thornton en meer, waardoor de kosten van certificering, audit, verzekering of financiële toeleveringsketen aanzienlijk worden verlaagd.”

Het bedrijf ging verder met stellen dat, vanwege het bewustzijn van klimaatverandering, bedrijven steeds vaker op zoek gaan naar een duurzamere benadering van hun bedrijf. Het gaf ook aan dat marktleiders zoals Nike, Adidas, H&M en Amazon duurzaamheid momenteel al op de voorgrond van hun wereldwijde product- en marketingstrategieën plaatsen. Dit is precies waar VeChain op inspeelt met de nieuwe duurzaamheidsoplossing.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!