Bitcoin futures

Wall Street-veteraan: Rijke investeerders en handelaren zullen naar Bitcoin kijken ná Labor Day (7 september)

In een recent interview legde Wall Street-veteraan George Ball, een voormalige cryptoscepticus, uit waarom hij gelooft dat veel rijke investeerders en handelaren naar Bitcoin (BTC) zullen kijken, ná Labor Day (dat op 7 september zal plaatsvinden).

Wie is George L. Ball?

George L. Ball is momenteel voorzitter en Chief Executive Officer van Sanders Morris Harris (SMH), dat “een in 1987 opgerichte particuliere, dubbel geregistreerde broker-dealer en RIA-firma is”. Tevens is hij is ook directeur en co-voorzitter van Tectonic Holdings, Het moederbedrijf van SMH.

Ball begon zijn carrière als effectenmakelaar bij EF Hutton & Co., en was daar president van 1977 tot 1982. Hij verliet EF Hutton in juli 1982 om CEO te worden van Prudential-Bache Securities, later hernoemd naar Prudential Securities, dat hij leidde tot februari 1991.

Portfolio’s bekijken en aanpassen

Op vrijdag (14 augustus) gaf Ball een interview aan Fred Katayama – een nieuwspresentator bij Reuters Television – waarin hij sprak over Bitcoin.

Katayama begon het interview door Ball te vragen waarom hij denkt dat dit het moment is voor mensen om hun portfolio’s te bekijken en mogelijk enkele aanpassingen door te voeren.

Ball antwoordde:

“Nou, de markt op dit moment is wat mensen ‘de zomerse doldrums’ willen noemen …”

“COVID zal er zijn tot het eerste kwartaal van volgend jaar; er zal dan een vaccin zijn.”

“Je hebt een overvloed aan liquiditeit, en dat is echt wat de aandelenmarkt op dit moment drijft en houdt …”

“… de markt … wacht op een nieuwe vonk, en die vonk zal waarschijnlijk – zoals vaak het geval is – direct na Labor Day ontbranden. Het is dus tijd om de portefeuille te herpositioneren, voordat de lont aangaat of wanneer de lont aangaat maar is nog niet geëxplodeerd, wat waarschijnlijk nu is.”

Katayama wilde toen weten welke bewegingen investeerders nu zouden moeten maken.

Ball antwoordde:

“Ik denk dat zowel handelaren als investeerders zich zorgen zullen maken over wat er gebeurt als je het blik niet langer op de weg kunt krijgen in termen van stimulering of subsidiëring van mensen, en de aanpak aan het einde van die weg zal tegen het vierde kwartaal veel dichterbij zijn dan dat het nu is, en daarom moeten zowel handelaren als investeerders hun portefeuilles aanzienlijk herschikken en waarschijnlijk gaan zij dit ook doen.”

Van scepticus naar gelover

Katayama vroeg Ball vervolgens naar welke activa, behalve aandelen, mensen zouden moeten kijken.

Ball zei:

“Ik heb dit nog nooit eerder gezegd, en ik ben altijd een blockchain, cryptocurrency, Bitcoin-tegenstander geweest, maar als je nu kijkt, kan de overheid de markten niet voor altijd stimuleren. De liquiditeitsvloed zal eindigen. Vroeg of laat moet de regering beginnen met het betalen van een deel van deze stimuleringsmaatregelen of een deel van de tekorten of een aantal van de welverdiende, zeer slimme subsidies die ze aan mensen hebben verstrekt.

Hij ging verder met:

“Gaan ze de belastingen zo hoog verhogen of, zo niet, gaan ze geld drukken? Als ze geld drukken, verlaagt dat de valuta, en waarschijnlijk kunnen zelfs zaken als TIPS – Treasury Inflation-Protected Securities – gecorrumpeerd worden.”

“Dus de zeer rijke investeerder of de handelaar wendt zich waarschijnlijk tot Bitcoin of iets dergelijks …”

Ball noemde ook Jamie Dimon, voorzitter en CEO van JPMorgan Chase, in verband met Bitcoin:

“Jamie is op zijn minst voor een gedeelte bekeerd. Ik weet niet zeker of hij totaal bekeerd is.”

Ten slotte had hij dit te zeggen over handelaren op het Amerikaanse handelsplatform Robinhood:

“Als de valuta waardeloos wordt of tenminste als genoeg Robinhooders geloven dat … Als de Robinhooders niet in aandelen willen handelen zoals ze altijd gedaan hebben, waar gaan ze dan met hun geld naartoe?

Er zijn vandaag geen opbrengsten, en dus wordt Bitcoin of een andere cryptocurrency zeer aantrekkelijk, ofwel als een lange termijn [investering] ‘ik wil een veilige haven voor mijn geld’ of als een speculatieve gok op korte termijn, en ik denk dat veel mensen daar naartoe zullen stromen, ná Labor Day.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN