Chainlink-ontwikkelaars hebben $60 miljoen aan LINK verkocht

De munt die dit jaar het meest is opgevallen is wellicht wel Chainlink (LINK). De munt heeft dit jaar enorme rendementen behaald en lijkt niet te stoppen te zijn. Zo is de bekende oprichter en president van Barstool Sports, op advies van de Winklevoss-tweeling, onlangs ook met $50.000 in Chainlink gestapt.

Het is echter zo dat niet iedereen Chainlink aan het kopen is. Het is namelijk zo dat Chainlink-ontwikkelaars deze maand voor ongeveer $40 miljoen aan LINK hebben verkocht, volgens een blockchain-analyse van Trustnodes.

Zo gaf het artikel aan dat het lijkt dat twee adressen elke week 500.000 LINK verplaatsen, waarvan sommige naar Binance gaan, terwijl andere wellicht via de OTC-markten verkocht worden.

Het eerste adres heeft het geld ontvangen via wat lijkt op een geautomatiseerde bot-setup. Het artikel van Trustnodes maakt verder duidelijk dat de ontwikkelaars gebruik maken van een stopadres, waar de munten naartoe gestuurd worden, vier dagen blijven en vervolgens doorgestuurd worden naar Binance.

De afbeelding hierboven is één van de adressen die gevolgd werden door Trustnodes. Ze gaven het volgende aan:

“Dit is een typisch adres dat hun wekelijkse bewegingen van 500.000 [munten] doorloopt, en ze zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit.”

Het artikel gaat verder met:

“Als we de allereerste [transactie], van 432k, volgen, valt deze uiteindelijk uiteen in brokken van 1000 of 2000 tokens, die niet langer lijken te bewegen.”

Daar hield het echter niet op. Na wat meer graven, kwamen zij er achter dat al deze fondsen, na een stilstand van vier dagen, naar Binance gestuurd worden. Verder gaf het artikel aan dat de twee ontwikkelaars van Chainlink steeds vaker besloten hebben om te verkopen, naarmate de prijs omhoog ging.

Als we kijken naar het adres in kwestie, zijn er in de afgelopen 90 dagen ongeveer 4 miljoen LINK-tokens verstuurd. Deze hebben een totale waarde van ongeveer $60 miljoen.

Trustnodes ging echter verder met stellen dat:

“Er zijn ongeveer zes van dergelijke adressen die kunnen worden gezien als we een laatste stap teruggaan naar de oorspronkelijke distributie van de token.

350 miljoen werd verdeeld onder het publiek, 350 miljoen werd vergrendeld en dan hebben we de 300 miljoen voor de ontwikkelaars opgesplitst in 6 sets van 50 miljoen.

Ze hebben allemaal nog steeds de 50 miljoen, behalve degene die we analyseren, de allereerste hierboven vermeld, en de mooi genaamde 0xdad.”

Volgens het artikel is het waarschijnlijk dat deze twee adressen behoren tot Chainlink-ontwikkelaars, aangezien de acties veel te uniform lijken te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!