Bitcoin Update

Bitcoin en Tesla zijn het meest populair op TradingView

De Bitcoin koers heeft de afgelopen maanden de stijgende lijn flink te pakken. Hierdoor zijn alle ogen in de crypto-markt gericht op de koningsmunt.

Zo speelt zich buiten de crypto-markt een soortgelijk scenario af. Momenteel zijn namelijk de ogen in de traditionele aandelenmarkt ook gericht op één bepaald aandeel, namelijk Tesla.

Het is natuurlijk lastig om Bitcoin en Tesla met elkaar te vergelijken, echter hebben de verhandelbare aandelen van Tesla, bekend onder de ticker TSLA, meer aandacht van het Amerikaanse publiek getrokken dan enig ander belegbaar actief, volgens cijfers van juli van het financiële grafiekenplatform TradingView, gepost op 13 augustus.

Dit is een vergelijkbare situatie als hoe Bitcoin in de cryptocurrency-markt staat. Zo is ook uit de cijfers van TradingView bekend geworden dat de koningsmunt op dit moment het op één na populairste actief op het platform is.

TradingView zei het volgende:

“Tesla-aandeel is de meest bekeken activa in Amerika. Onze gegevens laten zien dat Tesla in juli het meest bekeken aandeel was in 31 staten. Bitcoin liep niet ver achter. Sinds het begin van het jaar is Tesla-aandeel bijna verdrievoudigd in prijs. Ondertussen is Bitcoin tot nu toe met 60% gestegen.”

TradingView wees er ook op dat Bitcoin-interesse toeneemt, met name in Washington, Californië en Oregon. Het artikel gaf het volgende aan:

“Onze bevindingen tonen ook aan dat het zuidoosten de voorkeur geeft aan Forex en de staten aan de westkust van Californië, Washington en Oregon neigen naar Bitcoin. De westkust houdt het meest van crypto.”

Bitcoin en Tesla hebben hun plek in de schijnwerpers verdiend, aangezien beide enorm in prijs gestegen zijn in 2020. De Bitcoin koers bereikte een dieptepunt in de buurt van $3.800 in maart, toen de angst voor COVID-19 toenam. Het activum herstelde zich echter snel en vloog voorbij $12.000 in de maanden daarna.

Tesla heeft een soortgelijk verhaal doorgemaakt. Zo daalde de koers per Tesla-aandeel in maart naar ongeveer $350, voordat het in juli een mooie stijging wist te realiseren en naar $1.750 steeg.

Welke activa vinden jullie interessanter? Tesla of toch Bitcoin? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN