Financiering terrorisme

Amerikaanse wetshandhaving legt beslag op $2 miljoen aan cryptocurrencies van terreurgroepen

Functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben naar verluidt het grootste bedrag tot nu toe aan cryptocurrencies in beslag genomen van terroristische groepen. Het rapport geeft aan dat zij meer dan 300 rekeningen, bij vier verschillende cryptocurrency-platforms, in beslag hebben genomen. De rekeningen werden naar verluidt gebruikt door “militante organisaties in het buitenland, waaronder de Islamitische Staats Al-Qaida”.

De details van de bezittingen van de cryptocurrencies zijn nog niet openbaar gemaakt. De terreurgroepen voerden onlangs een reeks oplichtingen en pogingen tot witwassen uit via Telegram en andere sociale media-platformen, waaronder Facebook. De FBI, het ministerie van Justitie, Homeland Security en vele andere waren betrokken bij de grootschalige operatie. Tevens is ook bekend geworden dat er ook geld van de militaire vleugel van Hamas in beslag is genomen.

Michael Sherwin, de waarnemende Amerikaanse advocaat, zei het volgende tegen de media:

“Zonder financiering kun je deze operaties niet laten uitvoeren. De focus hier lag op een zeer proactieve poging om deze organisaties op een zeer brede manier te benaderen.”

Ambtenaren beschreven het als de grootste inbeslagname ooit van cryptocurrencies in verband met terrorisme. De juridische actie – inclusief een aanvraag voor een verbeurdverklaring, die is ingediend bij de federale rechtbank van Washington – is bedoeld om de organisaties het geld te ontnemen dat nodig is om wapens en uitrusting te kopen en strijders en plannen te ontwikkelen, zei assistent-procureur-generaal John Demers, de hoogste nationale veiligheidsfunctionaris van de instelling.

De instelling heeft aangegeven dat het ongeveer $2 miljoen in beslag heeft genomen en dat het waarschijnlijk hier niet bij zal blijven. Het in beslag genomen geld zal naar verwachting worden besteed aan een fonds voor slachtoffers van terroristische aanslagen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN