BTC-e

Vermeende BTC-e exploitant, Alexander Vinnik, zal worden uitgeleverd aan Frankrijk

Alexander Vinnik, de vermeende exploitant van de BTC-e-beurs, is door een rechter in Parijs veroordeeld voor cybercriminaliteit, witwassen van geld, lidmaatschap van een criminele organisatie en afpersing. Dit volgens persbureau Agence France-Presse (AFP).

Volgens de AFP hebben de Franse autoriteiten Vinnik ervan beschuldigd, dat hij tussen 2016 en 2018, meer dan 100 mensen voor $160 miljoen heeft bedrogen. Ook de Verenigde Staten willen Alexander Vinnik vervolgen en hem beschuldigen van het witwassen van miljarden dollars via BTC-e. Bovendien wil zijn geboorteland Rusland hem ook berechten.

Alexander Vinnik witwast $4 miljard via BTC-e

Hij werd in juli 2017 gearresteerd door de Griekse autoriteiten, nadat Rusland, de VS en Frankrijk allemaal internationale arrestatiebevelen uitbrachten. Hij werd beschuldigd van het witwassen van ten minste $4 miljard via BTC-e. Alexander Vinnik heeft volgehouden dat hij onschuldig is aan alle aanklachten en beweert dat hij slechts één van de werknemers van de beurs was.

De rechtbank oordeelde dat Alexander Vinnik eerst aan Frankrijk, vervolgens aan de VS en ten slotte aan Rusland moest worden uitgeleverd. Vinnik, die eerder zei dat hij in Rusland wilde worden berecht, is in hongerstaking geweest, omdat hij beweerde dat zijn mensenrechten waren geschonden. Hij zou in Rusland naar verluidt met minder kosten wordt geconfronteerd.

Nadat zijn proces in Frankrijk is afgerond, kan Vinnik naar Griekenland worden teruggestuurd voor uitlevering aan de Verenigde Staten, waar de autoriteiten hem naar verluidt willen ondervragen over zijn verband met de beruchte hack van Mt. Gox. Een deel van de Bitcoin van BTC-e is mogelijk afkomstig van de inmiddels ter ziele gegane Japanse crypto-uitwisseling.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN