Bakkt

NEM Ventures investeert in blockchain-startup SharpShark

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het bekende blockchain-durfkapitaalfonds NEM Ventures heeft naar verluidt geïnvesteerd in een Chileense startup – die gebruik maakt van het blockchain-platform Symbol (gemaakt door NEM) om timestamp-oplossingen aan te bieden voor content-makers om hun intellectuele eigendommen te beschermen – genaamd SharpShark. De oplossing stelt content-makers ook in staat hun creaties te tokeniseren of over te dragen.

Contentmakers en digitale bescherming via blockchain

Volgens het rapport is SharpShark ontworpen voor makers, variërend van schrijvers, journalisten en academici tot fotografen, kunstenaars en ontwerpers. Het platform zal een digitale handtekening maken die zal worden gekoppeld aan de desbetreffende tekst en/of afbeeldingen. De gegevens zullen vervolgens worden opgeslagen op de Symbol-blockchain.

Het bedrijf gaf zelf aan dat schrijvers en journalisten SharpShark kunnen gebruiken om plagiaat op te sporen, schendingen van auteursrechten te voorkomen en een portfolio te maken van hun intellectuele eigendommen. Kailin O’Donnell, medeoprichter en generaal Partner bij NEM Ventures voegde toe dat:

“Bestaande timestamp-oplossingen zijn tekortgeschoten en auteursrechtdeposito’s zijn erg duur. SharpShark’s digitale timestamp-service registreert kunstwerken, met als doel de morele rechten van makers op hun werk te beschermen door plagiaat en inbreuk op het auteursrecht te detecteren.”

New York Times bezig met het opsporen van ‘fake news’ via de blockchain

Eerder plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat het bekende Amerikaanse nieuwsmedium The New York Times onlangs een pilot heeft afgerond, met als doel ‘fake news’ op te sporen.

Volgens het bericht heeft de uitgever een prototype gebouwd om betrouwbare metagegevens te verstrekken over verschillende foto’s die online kunnen worden gevonden.

Het gebeurt namelijk erg vaak dat foto’s worden gemaakt op een andere locatie en op een ander tijdstip, dan aangegeven wordt in een artikel of post. Via het platform kunnen lezers en gebruikers van sociale media weten wie de foto heeft gemaakt en wanneer.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN