Mastercard

Cardano heeft op dit moment al meer dan 600 actieve staking pools

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vier dagen na de lancering van de Shelley mainnet heeft Cardano (ADA) inmiddels al meer dan 620 actieve staking pools. Gegevens die door ADApools.org zijn verzameld laten zien dat er op dit moment 624 actieve pools zijn.

De actieve pools hebben een collectieve ADA van 2,77 miljard en zetten zich in voor het verbeteren van de decentralisatie van het netwerk. Gebruikers kunnen deelnemen aan het staking protocol en met minimale inspanning beloningen verdienen. De website van Cardano schat dat gebruikers 4,63% rente per jaar zullen verdienen, maar dit percentage kan variëren afhankelijk van deelname.

Bron: Adapools

De langverwachte Shelley-upgrade van het Cardano platform vond eindelijk plaats op 29 juli. Het officiële persbericht van de Cardano Foundation laat zien dat gebruikers zich nu kunnen registreren als belanghebbende pooloperators of kunnen staken via pools om beloningen te verdienen:

“Naarmate het aantal geregistreerde stakingpools toeneemt, zal de ADA-blockchain geleidelijk gedecentraliseerd worden. Zodra het Cardano-mainnet 1.000 pools heeft bereikt, wordt Cardano een van de meest gedecentraliseerde, schaalbare en veilige blockchains tot nu toe.”

Op 1 augustus plaatste oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, een tweet om te laten zien dat de stakingpools ook werken:

Cardano: de weg naar staking

De staking-functies van ADA zijn sinds 2018 in ontwikkeling. Na maanden werk nodigde het project vroege deelnemers uit om in december 2019 echte munten te staken. De hype heeft zijn vruchten afgeworpen: begin juli trok Cardano elke dag 14.000 nieuwe adressen aan.

Op dit moment heeft ADA weinig werkende functies behalve staking, maar de roadmap van het project geeft aan dat het zal veranderen. De “Voltaire” -fase zal een governancesysteem introduceren om de ontwikkeling te begeleiden, en “Goguen” zal smart contracts, apps en custom tokens toevoegen.

IOHK-CEO Charles Hoskinson voorspelde onlangs dat deze upgrades duizenden ontwikkelaars naar het Cardano-platform zouden trekken:

“Cardano zal dat doel ongetwijfeld moeten benaderen om te kunnen concurreren met Ethereum, dat meer dan 3000 DApps, meer dan 200.000 custom tokens en binnenkort zijn eigen staking-functie heeft.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN