Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin is actief aan het pushen om met de implementatie van fase 1 te beginnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft publiekelijk verklaard dat hij “actief aan het pushen” is om met de implementatie van fase één van Ethereum 2.0 te beginnen. Dit volgens een recent bericht dat geplaatst werd op Reddit.

Vitalik zei het volgende:

“Ik heb er actief op aangedrongen dat een client-team zo snel mogelijk begint met de ontwikkeling van fase 1, zodat we een beter begrip kunnen krijgen van hoe fase 1 in de praktijk werkt.

Er is geen onvoltooid onderzoek vereist voor fase 1; het gaat allemaal om optimalisatie en ontwikkeling van specificaties. De specificatie in fase 1 is eigenlijk vrij eenvoudig IMO, althans conceptueel; de meeste van de harde fase 1-gerelateerde dingen zijn al gedaan in fase 0.”

Hij vervolgde zijn statement met aangeven dat het belangrijkste technische risico in fase 1 is dat shard p2p-netwerken nog nooit eerder op deze manier zijn gedaan, en ze dus het risico lopen dat ze onbekende problemen gaan tegenkomen aan de netwerkkant.

Hij zei het volgende hierover:

“Mijn grootste zorg voor onderzoek is dat het heel mooi zou zijn als we tegelijk met fase 1 een eth2 light-client in eth1 (of een bridge) kunnen krijgen, omdat fase 1 op die manier nuttig wordt voor rollups op basis van de eth1-keten, die ons de beloofde 100000 TPS-schaalbaarheid geeft; de exacte details van hoe dit zal worden gedaan, vereist nog veel werk.”

De lancering van Ethereum 2.0 komt dichtbij

Afgelopen week werd al bekend dat het laatste officiële testnet van Ethereum 2.0 op 4 augustus live zal gaan. Het testnet heeft de naam “Medalla” gekregen, wat Medaille betekent in het Spaans.

Ethereum 2.0-ontwikkelaars hebben tevens afgelopen woensdag de specificaties van het “officiële” testnet vrijgegeven, in afwachting van de vermoedelijke lancering van Ethereum 2.0 aan het einde van het jaar. Zo gaf Ethereum-ontwikkelaar Afri Schoedon aan dat hij gelooft dat fase 0 in november 2020 nog gelanceerd gaat worden.

De upgrade naar Ethereum 2.0 gebeurt echter niet in één keer, maar wordt in verschillende fasen uitgerold:

  • Fase 0: Introductie van validator (strike) nodes.
  • Fase 1: Introductie van sharding, een manier om de Ethereum-blockchain voor verschillende doeleinden te splitsen.
  • Fase 1.5: Integratie van Ethereum’s huidige mainnet met het consensusmechanisme van ETH 2.0.
  • Fase 2: Introductie van status en uitvoering op meer shards dan alleen de originele Ethereum shard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN