Chainlink integreert CenterPrime om FX-gegevens van de belangrijkste Koreaanse banken te delen

Chainlink (LINK) is een nieuwe samenwerking aangegaan en integreert met CenterPrime. Het doel van de samenwerking is om gegevens over de financiële markt van Zuid-Koreaanse banken beschikbaar te stellen op de gedecentraliseerde orakelservices van Chainlink. Dit volgens een Medium bericht geplaatst door CenterPrime.

Het op Hyperledger gebaseerd project, CenterPrime, heeft toegang tot de Koreaanse open banking-API en deelt FX-tariefgegevens van de belangrijkste Koreaanse banken waaronder Hana Bank, Shinhan Bank, Nonghyup Bank en Industrial Bank of Korea (IBK).

De integratie betekent een grote doorbraak voor het bredere bankensysteem van Korea. Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat applicaties toegang hebben tot gedecentraliseerde wisselkoersen die zijn opgesteld door de beste banken in Korea.

De nieuwe samenwerking biedt enorme mogelijkheden voor grensoverschrijdende DApps en DEX’s die producten van eigen bodem bouwen die in KRW zijn geprijsd.

“De technologie van Chainlink geeft ons de mogelijkheid om deze gedecentraliseerde prijsfeeds veilig door te sturen naar de blockchain, om te worden opgeslagen als onveranderlijke en open records. Een plek waar applicaties in de Fintech, DeFi en de legacy-wereld gebruik van kunnen maken om transparantere financiële producten te bouwen,” merkte CenterPrime op.

Chainlink is wereldwijd bekend aan het worden en bereikt zelfs een basketbalspeler. Het is voormalig NBA-speler Kris Humphries van de Dallas Mavericks endie ooit getrouwd was met Kim Kardashian. Hij plaatste op 10 juli het volgende Twitter bericht:

“Sinds mijn eerste tweet over #ChainLink op 7 april, zijn er meer dan 45 aanvullende partnerships aangekondigd, zijn de referentiegegevens verhoogd van 29 naar 31 en is de prijs met 145% gestegen. Dit is een spel op lange termijn, maar deze overwinningen op korte termijn zijn indrukwekkend.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!