Bitcoin Nieuws

Bitcoin is een vorm van geld volgens Amerikaanse federale rechtbank

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een Amerikaanse federale rechtbank heeft gisteren aangegeven dat Bitcoin (BTC) een vorm van geld is die valt onder de Washington D.C., Money Transmitters Act (MTA). Dit volgens een artikel dat vandaag op Bitcoin.com verscheen.

De rechtbank kwam tot deze conclusie tijdens dat ze een motie tot afwijzing voor de strafrechtelijke vervolging tegen Larry Dean Harmon, de exploitant van een ondergronds Bitcoin-handelsplatform, afwezen.

Volgens gerechtelijke documenten stelde de onderneming van Harmon, een darknet-service genaamd Helix, klanten in staat om tegen betaling Bitcoins naar aangewezen ontvangers te sturen op een manier die was ontworpen om de bron of eigenaar van de Bitcoins te verbergen en te verdoezelen.

Tussen 2014 en 2017 werd Helix gebruikt om “ongeveer 354.468 Bitcoins uit te wisselen – het equivalent van ongeveer $311 miljoen”. Helix werd in 2017 gesloten, Harmon werd in december 2019 aangeklaagd en in februari 2020 werd Harmon gearresteerd.

In december 2019 klaagde een federale grand jury in het District of Columbia Harmon aan wegens samenzwering om monetaire instrumenten wit te wassen, in strijd met de staatswetten. Harmon besloot echter een motie tot afwijzing in te dienen wegens het “falen van het benoemen van een misdrijf”.

Door de actie van Harmon moest de rechtbank bepalen of Bitcoin voldeed aan de definitie van geld, volgens de MTA van het District of Columbia.

In zijn conclusie stelt de rechtbank:

“Na onderzoek van de relevante statuten, jurisprudentie en andere bronnen, concludeert de rechtbank dat Bitcoin geld is onder de MTA en dat Helix, zoals beschreven in de aanklacht, een ‘niet-geautoriseerde geldtransporterende onderneming’ was onder de toepasselijke federale wetgeving.”

Hierdoor werd Harmons motie, om alle beschuldigingen tegen hem af te wijzen, afgewezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN