Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto heeft zo’n 1.125.150 BTC gedolven

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Dankzij een nieuwe on-chain analyse van Whale Alert is duidelijk geworden dat de anonieme maker van Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, naar schatting 1.125.150 BTC heeft gedolven, die nu naar schatting $10,9 miljard waard zijn. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Whale Alert baseerde zijn bevindingen op de ‘extra nonce’-techniek van Sergio Demian Lerner uit 2013, waarin werd beweerd dat de voorraad van Satoshi ongeveer 1 miljoen BTC bedroeg (Lerner noemde de mogelijke Satoshi-mining het “Patoshi”-patroon).

Onderzoekers identificeerden een reeks nonce-patronen die specifieker waren voor de Patoshi-set, die hielp om mogelijke door Satoshi gedolven blokken verder te isoleren.

Patoshi-patroon

De bijna verticale lijnen in de grafiek hierboven zijn toegeschreven aan een miner die Lerner “Patoshi” noemde. We weten inmiddels zeker dat Patoshi werd beheerd door Satoshi, omdat het specifieke patroon ervan al bij de geboorte van het netwerk naar voren kwam.

De onderzoekers ontdekten verder dat Satoshi tot minstens mei 2010 met dezelfde hardware bleef minen. 22.503 van de eerste 54.316 blokken werden gedolven door Satoshi volgens de nieuwe methode, zegt Whale Alert.

Satoshi handhaafde een constant mining-schema terwijl het netwerk groeide om het te beschermen tegen 51% aanvallen, suggereren onderzoekers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN