Bitcoin Goud

Goud bevindt zich in de vroege fase van een bullmarkt, maar kan Bitcoin profiteren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Volgens de bekende Belgische crypto-influencer en CIO van Adamant Capital, Tuur Demeester, is er een goede kans dat goud zich in de vroege fase van een macro-bullmarkt bevindt.

Tuur tweette het volgende:

Bron: Twitter @TuurDemeester

“Goud bijna op zijn all time high, weerstand bij $1800? Zilver staat misschien op het punt om uit zijn langetermijnkanaal te breken (hoewel het in goud-termen nog steeds in een dalende trend zit). HUI Gold Mining Index: in goud-termen hebben we waarschijnlijk een dubbele bodem gezien, nu een vroege start van een bullmarkt.”

Mike Novogratz gelooft ook in een goud bullmarkt

Tuur Demeester is echter niet de enige die hier zo over denkt. Zo gaf de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, eerder deze maand dat het edelmetaal binnenkort $2.000 per ounce zou kunnen overschaduwen.

Hij gaf het volgende aan:

“De macro set up is op dit moment zo perfect voor zoiets als goud. Centrale banken blijven gewoon meer geld drukken, dus goud haalt de oude hoogtepunten van $1.950 en blijft gewoon doorgaan. We zijn pas net begonnen.”

Hij adviseerde in hetzelfde interview zelfs dat mensen meer goud moeten kopen dan Bitcoin (BTC), op dit moment althans:

Bitcoin is één van de kernactiviteiten van mij, en ik denk dat we nog vroeg in deze cyclus zitten. Mijn gevoel is dat Bitcoin beter gaat presteren dan goud, maar ik zou mensen adviseren om het veel minder te houden dan goud. Alleen vanwege de volatiliteit.”

Kan Bitcoin profiteren?

De kracht van goud kan een zegen zijn voor groei in de Bitcoin- en digitale activamarkt. Zo zei senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, Mike McGlone, in een rapport uit juni dat de correlatie tussen de twee markten is gestegen tot recordhoogte:

“Bitcoin is bezig met goud te vergezellen. Bij de hoogste en langste correlatie en bèta ooit van 52 weken ten opzichte van het metaal, zou de eerstgeborene crypto moeten blijven groeien om redenen die vergelijkbaar zijn met goud, gevoed door een ongekende wereldwijde versoepeling van de centrale bank. Onze grafiek toont een Bitcoin-naar-goud-bèta van bijna 2x en het metaal stijgt naar een recordhoogte van acht jaar.”

Wat denken jullie? Zit goud al in een bullmarkt en kan Bitcoin hiervan profiteren? Laat ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN