CryptoNL Trading Advice: Bitcoin koers analyse

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Bron: Tradingview

Deze week hebben we een korte Bitcoin analyse aangezien de BTC prijs al een aantal weken aardig stabiel is. We traden nu al een aantal weken tegen de trendlijn van de bovenzijde aan en komen er niet door heen. Als we in een zijwaartse range kijken dan zitten we al die weken boven de EQ van de daily range en de RSI is nog bullish, maar is wel aan het afzwakken. De RSI is tevens op weg om de EMA te testen of bearish te kruisen.

Bitcoin koers daggrafiek

Bron: Tradingview

De daily ziet er saai uit en een kleine twee weken geleden hoopte ik dat Bitcoin de doorbraak zou doorzetten. Echter was er geen mooie dagsluiting en was deze een stuk boven de trendlijn. De dag erop zijn we vervolgens weer binnen de trendlijn gaan traden en bewegen we op dit moment rustig uit de apex van de pennant. Het volume is alleen nog wel steeds dalende en daarbij zien we ook dat we de groen gekleurde weerstand zone niet in kunnen komen.

Wanneer we de RSI op de daily door de EMA en de 50-lijn zien kruisen dan zullen we hoogstwaarschijnlijk een higher high neer gaan zetten.

4-uur-grafiek

Bron: Tradingview

Op de 4h grafiek wandelen we rustig omhoog voorbij de trendlijnen. Dit gaat helaas gepaard met weinig volume, de RSI is wel bullish en is nu ook net door de 50 lijn heen. Verder zien we een lower low (LL) en een lower high (LH) en is het nu even afwachten tot er meer duidelijkheid is welke kant de Bitcoin koers op wil gaan.

Weerstand: ~9400 & ~9800
Support: ~9000 & ~8800

Wil je op de hoogte blijven van de koersen van diverse altcoins en BTC. Volg dan eens ons announcement channel of kom gezellig mee kletsen in chat kanaal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!