Man in Texas aangeklaagd vanwege COVID-lening uitgeven aan crypto-handel

Een inwoner van Texas is door Amerikaanse functionarissen aangeklaagd omdat hij – via valse aanvragen voor het “Paycheck Protection Program (PPP)”, in verband met het coronavirus – verkregen had en deze fondsen gebruikte om cryptocurrencies te verhandelen. Dit volgens een persverklaring die gisteren gepubliceerd werd.

In een persverklaring beweerde het ministerie van Justitie dat Joshua Thomas Argires “op frauduleuze wijze meer dan $1,1 miljoen aan leningen van het Paycheck Protection Program (PPP) heeft verkregen” door valse aanvragen in te dienen namens twee bedrijven, Texas Barbecue en Houston Landscaping.

Argires beweerde dat beide bedrijven werknemers en loonkosten moesten dekken, maar het ministerie merkte iets anders op:

“Volgens de aanklacht heeft noch Texas Barbecue, noch Houston Landscaping het aantal werknemers of loonkosten die overeenkomen met de bedragen die worden geclaimd in de PPP-leningsaanvragen. De aanklacht stelt verder dat beide leningen werden gefinancierd, maar dat geen van de fondsen werd gebruikt voor salarisadministratie of andere uitgaven die zijn toegestaan ​​onder de PPP. Het geld dat namens Texas Barbecue is ontvangen, is geïnvesteerd in een cryptocurrency-account, terwijl het geld dat is verkregen voor Houston Landscaping op een bankrekening werd aangehouden en langzaam werd opgebruikt via geldopnames, volgens de beschuldigingen.”

Met het PPP kunnen kleine bedrijven en andere organisaties in aanmerking komen om leningen te ontvangen met een looptijd van twee jaar en tegen een rentepercentage van één procent. Bedrijven moeten de opbrengsten van PPP-leningen gebruiken voor loonkosten, hypotheekrente, huur en nutsvoorzieningen. Het PPP staat toe dat de rente en hoofdsom worden kwijtgescholden als bedrijven de opbrengsten aan deze uitgaven, binnen een bepaalde periode, besteden en ten minste een bepaald percentage van de lening gebruiken voor loonkosten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!