Bitcoin-fan Kanye West wil president van Amerika worden

De Amerikaanse rapper, producer en ondernemer Kanye West heeft gisteren aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt als opvolger van Donald Trump. Kanye West, ook wel bekend als “Yeezy”, tweette gisteren het volgende:

“We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door op God te vertrouwen, onze visie te verenigen en onze toekomst op te bouwen. Ik stel me als kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten!”

Het is echter niet duidelijk hoe serieus het statement van West is, en sommigen noemen zijn tweet een marketingstunt. ABC News wees erop dat het mogelijk is dat West “een beetje publiciteit hoopt te krijgen voor zijn aanstaande album”, genaamd God’s Country, “en de eerste single, Wash Us in the Blood,” die eerder deze week werd uitgebracht.

Dit is echter niet de eerste keer dat Kanye aangekondigde dat hij van plan is president te worden. Zo zei hij, tijdens de MTV Video Music Awards in 2015, dat hij in 2020 president zou worden. “Ik heb besloten om in 2020 president te worden”, zei hij.

Tot dusverre heeft de Twitter-community echter grotendeels positief gereageerd op de aankondiging en heeft West al steun gekregen van verschillende grote namen, waaronder Tesla en SpaceX-oprichter Elon Musk en John McAfee.

Wat heeft dit met crypto te maken?

Dit nieuws zou goed kunnen zijn voor Bitcoin (BTC). Zo uitte West, in een interview met tv-persoonlijkheid Charlamagne in 2018, zijn ontevredenheid over het ontwerp van een $20-biljet, waarin hij zei dat het hem aan slavernij herinnerde en hem ertoe aanzette om Bitcoin te gebruiken.

In hetzelfde jaar ontving Kim Kardashian-West een fysieke Bitcoin van Kialara. Een Twitter-gebruiker zei het volgende: “Kanye West wordt de eerste potentiële Amerikaanse presidentskandidaat die begrijpt dat Bitcoin geld is.”

Mensen zijn er echter niet zo zeker van dat zijn bewering echt is. Kanye lijkt tenslotte zijn naam niet te hebben geregistreerd bij de Federal Election Commission (FEC) – een federale instantie die tot taak heeft ervoor te zorgen dat kandidaten zich houden aan de Federal Election Campaign Act.

Dit sentiment wordt weerspiegeld door de populaire Youtuber Marques Brownlee (MKBHD), die denkt dat Kanye “misschien een klein beetje te laat is voor deze verkiezingen”.

Desalniettemin zou Kanye, mits succesvol, de eerste president in de geschiedenis worden met een positieve houding ten opzichte van Bitcoin, wat mogelijk verdere legitimiteit zou toevoegen aan de gehele markt.

Wat denken jullie? Publiciteitsstunt of gaat hij het echt doen? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!