XLM koers

CryptoNL Trading Advice: Ethereum (ETH) koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We hebben gisteren weer een kleine stemming gehouden in het Telegram-kanaal van CryptoBenelux, om te bepalen welke munt jullie graag geanalyseerd zouden willen zien. Uit deze stemming kwam Ethereum. Dit betekent dus dat we de charts van Ethereum erbij gaan pakken om te kijken waar de koers heen gaat.

Ethereum (ETH) koers weekgrafiek

Bron: Tradingview

Op de weekgrafiek zitten we vast tussen twee zones. De support ligt op $162 – $184 en we ondervinden weerstand rond de $258 – $290. De afgelopen weken is de Ethereum koers lichtjes gedaald na het testen van de weerstand. Wanneer we de komende week verder zakken naar de fib 0.618 dan krijgen we overduidelijk een lower high (LH) nadat het een lower low (LL) heeft gezet. Echter kan deze lichte daling ook een correctie zijn, en als dat zo is, dan bevindt de Ethereum koers zich momenteel op een mooie fib level, daar straks meer over.

De EMA’s 8/21 staan nog gunstig voor de stieren, echter is de RSI wel aanzienlijk gedaald in de afgelopen weken en tikt het af en toe de EMA aan. Het beste scenario zou zijn om daar boven te blijven, maar mochten we erdoor zakken dan is er nog de 50-lijn die de RSI dan een zetje omhoog moet geven.

1xbit

Ethereum (ETH) koers daggrafiek

Bron: Tradingview

Daily zit de koers op de d3 fib level 0.618 wat het begin is van de golden pocket, dit zijn favoriete levels bij traders en tradingbots. Verder begeeft de koers zich in een neerwaartse channel waarbij het de onderste trendlijn gister en vandaag respecteert door alleen te wicken en de candles er binnen te sluiten/openen.

De RSI zit helaas – voor de stieren – onder de EMA en 50-lijn. Die zijn beide nog niet getest nadat de RSI erdoor is gezakt. Over het algemeen gebeurt dit wel. We zouden dan gerust nog kunnen dalen naar de fib 0.705 op $211

Ethereum (ETH) koers 4-uur-grafiek

Bron: Tradingview

De 4H grafiek heeft gisteravond een behoorlijke breaker (breaken van de zone) laten zien (rode vlak). Momenteel zitten we al in het 8ste uur na de breaker en is de koers weer rustig aan zijn klim omhoog begonnen. Maar voor hoe lang? Als we de fibonnaci tool gebruiken dan krijgen we de goldenpocket tegen de breaker zone aan. Op dit punt zullen wij goed kijken naar de PA. Bij een bearish retest zou ik deze heel graag willen shorten.

De RSI is gebounced vanaf de 30 lijn en doorkruist momenteel de EMA alweer richting de 50 lijn, waar het zich nu nog onder bevindt. Ook hier zien we dat een rejection op de 50-lijn overeen zal komen met een rejection op de GP en de zone die gebroken is.

Aan de andere kant als er geen bearish rejection komt, maar een uitbraak, dan bekijk ik waar ik de retrace kan pakken.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Vergeet ook niet om even onze nieuwe website te bezoeken www.bybitbulls.com

Wil je traden in cryptocurrencies op een Nederlandse beurs, maar heb je nog geen account op Bitcoinmeester? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN