BIS Innovation Hub

Britse financiële toezichthouder wil dat Britse crypto-bedrijven zich vóór 30 juni registreren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Britse financiële toezichthouder heeft alle cryptobedrijven van het land geadviseerd om voor eind deze maand een aanvraag in te dienen om een crypto-licentie te verkrijgen. Crypto-bedrijven in het Verenigd Koninkrijk mogen na 10 januari 2021 namelijk niet meer opereren als ze niet over een licentie beschikken. De aanvragen dienen uiterlijk voor 30 juni ingediend te zijn, zodat de toezichthouders de tijd hebben om deze voor de deadline te verwerken.

De FCA legde in het rapport uit:

“Op 30 juni kan de FCA ingediende aanvragen beoordelen en eventuele vervolgvragen bij bedrijven aan de orde stellen, met voldoende tijd om dat proces vóór 10 januari 2021 te voltooien.”

Naast het Verenigd Koninkrijk zijn er meerdere landen gestart met de handhaving van crypto-regels op basis van de richtlijnen die zijn voorgesteld door de Financial Action Task Force. Het doel hiervan is dat bedrijven een plan opstellen waarin ze laten zien hoe zijn aan hun nieuwe verplichtingen zullen voldoen in het kader van antiwitwasprocedures. Gereguleerde partijen dienen bij digitale transacties informatie te verstrekken over de transacties die uitgewisseld worden om witwassen met crypto te voorkomen en op te sporen.

1xbit

Spaanse toezichthouders handhaven nieuwe anti-witwaswetten.

Ook Spanje wil registratiewetten en andere strikte wetten opleggen aan crypto-gerelateerde bedrijven onder de nieuwe antiwitwaswet. Dit omdat het land zou willen voldoen aan de nieuwe anti-witwasmaatregelen vanuit de Europese Unie, genaamd AMLD5.

De implementatie van AMLD5 in Nederland heeft al verschillende crypto-bedrijven gedwongen te sluiten. Spanje is nu van plan om dezelfde regels te implementeren en het Spaanse parlement zal in de tweede helft van 2020 stemmen over de bijgewerkte regels, waardoor de centrale bank toezicht zal houden op crypto-providers in het land.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN