AEAT belastingaanslagen

Spanje gaat AMLD5-richtlijnen implementeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Spanje wil registratiewetten en andere strikte wetten opleggen aan crypto-gerelateerde bedrijven onder de nieuwe antiwitwaswet. Dit omdat het land zou willen voldoen aan de nieuwe anti-witwasmaatregelen vanuit de Europese Unie, genaamd AMLD5.

De implementatie van AMLD5 in Nederland heeft al verschillende crypto-bedrijven gedwongen te sluiten. Zo werd op 7 mei duidelijk dat BitKassa haar activiteiten zou stoppen, vanwege de hoge kosten die bij de nieuwe regelgevingen komen kijken.

Spanje is nu van plan om dezelfde regels te implementeren en het Spaanse parlement zal in de tweede helft van 2020 stemmen over de bijgewerkte regels, waardoor de centrale bank toezicht zal houden op crypto-providers in het land.

Crypto-bedrijven moeten zich registreren bij de financiële autoriteit

Als het wetsvoorstel eenmaal is goedgekeurd, zou dat (net als in Nederland) crypto-beurzen, portemonnee-aanbieders en andere crypto-bedrijven die in het land actief zijn, dwingen zich te registreren bij een financiële toezichthouder en te bewijzen dat ze aan de AML-vereisten voldoen.

1xbit

De witwasrichtlijn is met ingang van dit jaar in werking getreden. De richtlijn verplicht de lidstaten om deze in een nationale wetgeving om te zetten. De wetgeving is de eerste poging van de EU om nadrukkelijk de activiteiten op het gebied van cryptocurrencies op EU-niveau te reguleren.

Spanje heeft geen specifieke crypto-regelgeving

De antiwitwaswet vereist registraties en klantonderzoeksvereisten, die aanbieders ertoe dwingen de identiteit van hun handelaars bekend te maken en verdachte activiteiten te melden.

De Spaanse toezichthouders van de afgelopen jaren hebben illegale activiteiten opgespoord, maar het land heeft geen specifieke wet met betrekking tot het reguleren van crypto. Het huidige wettelijke kader in Spanje bevat geen normatieve definitie van cryptocurrencies.

Als gevolg van deze nieuwe wetgeving hebben verschillende crypto-beurzen en bedrijven aangekondigd te gaan sluiten in Europese landen, nadat de regering de nieuwe anti-witwaswetgeving heeft geïmplementeerd.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN