BeneluxCrypto: Binance Coin (BNB) koers analyse (deel 2)

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Binance Coin (BNB) analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Als vervolg op onze analyse van vorige week hebben we vandaag weer Binance Coin (BNB) op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen we voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Korte recap naar vorige analyse

In onze analyse van vorige week hadden we twee scenario’s geschetst, en het lijkt erop dat het 2e scenario aan het uitspelen is en dat we dus onze buyzone naderen: 

“Scenario 2: We vormen direct de double-bottom en gaan door naar de eerdere support op het 16750 gebied ( fib 0) en bouncen vervolgens om zo de eerstevolgende resistance van de fib 0.236 te doorbreken.”

Daggrafiek BNB koers

Op de daily zien we uiteraard dat we de fib 0 zone naderen en dit is, in combinatie met afnemende volume, meestal een voorteken is dat de dump langzaam maar zeker ten einde komt.

Op de RSI zien we dat we uit een trend zijn gebroken en vormen we een potentiele diagonale resistance, deze zullen we in de gaten houden. De Mac-D bevindt zich nog steeds in de bearish zone maar print niet hele overtuigende “candles” op de histogram.

We bevinden ons overigens sinds een paar dagen op de onderste band van de Bollinger Bands, maar we hebben er vooralsnog niet sterk op gereageerd, dit kan dus nog komen (i.c.m. met de aanraking van de fib 0).

Al met al, als we op de daily kijken, neemt de kracht van de dump af. Dit is zeer gunstig omdat we dus de support naderen.

4-uur-grafiek BNB koers

De 4hr bevestigt de signalen van de daily. Wat opvalt is dat we eerder deze week uit de diagonale trendline (resistance) zijn uitgebroken die we vorige week in de gaten hielden. Dit is een bullish teken.

De RSI beweegt al sinds begin mij in volgens een trend en heeft een driehoekje gevormd. Op de chart is te zien hoe wij verwachten dat de volgende move van BNB/BTC zal zijn.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!