Gerucht: Electronic Arts (EA) gaat wellicht crypto gebruiken voor P2P trading

‘S Werelds grootste spelontwikkelaar Electronic Arts (of EA) plaatste in 2019 een nu beroemde tweet waarin het aangaf dat mensen moesten “investeren in crypto”.

De naam Crypto verwees naar een personage in het nieuwe spel van EA, genaamd Apex Legends, en de beroemde tweet was volgens het bedrijf slechts een grapje, maar nu krijgen we misschien een ironische wending.

Het is namelijk zo dat verschillende mediaplatforms, die gespecialiseerd zijn op het gebied van gaming, het gerucht naar buiten hebben gebracht dat de skins (d.w.z. cosmetische in-game items die het uiterlijk van de personages beïnvloeden in plaats van de prestaties) van Apex Legends zullen worden vermeld op een skins-marktplaats, DMarket, waardoor spelers onderling kunnen handelen.

Te midden van deze geruchten heeft de CEO van DMarket, Vlad Panchenko, op zijn Twitter-pagina bijzondere belangstelling getoond voor Apex-skins. Hij plaatste de volgende tweet:

DMarket is een op DLT gebaseerd platform met zijn DMC-interne valuta die 1 op 1 gekoppeld is aan de cryptocurrency van het platform DMarket Token (DMT). Media suggereren dat spelers Apex-skins kunnen gaan verhandelen met DMC. Om dat te doen, moeten ze DMT kopen en dus in zekere zin investeren in crypto.

1xbit

Wat is Apex Legends?

Gelanceerd door EA in februari 2019, zonder enige eerdere marketing, kende Apex Legends een sensationele start en bereikte in minder dan een maand 50 miljoen spelers. Apex Legends is nu één van de meest succesvolle games op het gebied van Battle Royale. De game blijft één van ’s werelds meest gespeelde games.

Apex is ook één van de meest winstgevende games ter wereld, ondanks dat het gratis is om te spelen. Het heeft alle records verbroken door $92 miljoen te verdienen aan in-game aankopen in de lanceringsmaand. Karakter skins vormen het grootste deel van deze winst. Met peer-to-peer trading kan Apex zijn spelersbasis en inkomsten verhogen door handelskosten te ontvangen.

Miljoenen aan de crypto

Hoewel nog niet mainstream, is een P2P-skinsmarkt geen nieuw concept voor gamers. Enkele van de meest populaire en langlopende games, zoals CS:GO en Dota 2, zijn hier al jaren mee bezig. Toch zal dit de eerste keer zijn dat er cryptocurrencies bij betrokken zullen worden.

Apex Legends zal waarschijnlijk de eerste grote game zijn, met een fanbase van miljoenen, die spelers gaat laten handelen met crypto. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een cryptocurrency rechtstreeks in het spel zal worden geïmplementeerd, maar bij het handelen op de marktplaats van DMarket moeten spelers hun interne valuta kunnen gebruiken: DMarket Coins (DMC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!