Reddit Bitcoin

SCAM ALERT: kijk uit voor Investment Recovery Services

Onze partners van Bitcoin Meester hebben vandaag een waarschuwing geplaatst. Het is namelijk zo dat een aantal klanten van Bitcoin Meester hebben aangegeven dat zij persoonlijk benaderd zijn door ‘Investment Recovery Services’. Dit bedrijf vraagt vervolgens aan de klanten om Bitcoin te kopen, om vervolgens een bedrag terug te krijgen dat eerder verloren is gegaan. Dit klopt natuurlijk niet en dit is regelrechte oplichting!

Bitcoin Meester geeft aan dat zij vermoeden dat de persoonlijke gegevens gelekt zijn bij een ander bedrijf of overgenomen zijn van andere oplichters. Hierdoor hebben de oplichters de mogelijkheid om je persoonlijk te benaderen.

Hoe herken ik deze oplichters?

De oplichters kun je herkennen aan de volgende 3 kenmerken:

  • Investment Recovery Services Ltd (kloon van een geautoriseerd bedrijf)
  • Email vanaf: [naam]@investmentrecoveryservices.ltd
  • Telefoonnummer beginnend met +44

(LET OP! Dit zijn niet de enige tekenen dat je met oplichters te maken hebt. Als je iets niet vertrouwt, verbreek dan direct de verbinding of verwijder de mail).

Het bericht vanuit Bitcoin Meester ging verder met:

“Dit noemen we een ‘kloonbedrijf’; en fraudeurs gebruiken deze tactiek meestal wanneer ze uit het niets contact opnemen met mensen. Wees dus op uw hoede als u wordt benaderd door een bedrijf dat u niet kent! Ze kunnen de naam van een echte firma gebruiken of andere details hebben gekloond.

Houd er rekening mee dat de oplichters andere valse details kunnen verspreiden of deze kunnen vermengen met enkele correcte details van het geregistreerde bedrijf. In dit geval wordt legalrecoveries.com gekloond.”

1xbit

Legalrecoveries.com is een FCA-geautoriseerd bedrijf in het Verenigd Koninkrijk waar de fraudeurs beweren voor te werken. Dit is echter een leugen en het legitieme bedrijf heeft geen banden met het ‘kloonbedrijf’.

Hoe u uzelf kunt beschermen

Daarnaast gaf Bitcoin Meester de volgende 4 tips:

  1. Heeft u in het verleden geld verloren bij een andere oplichtingspraktijk en wordt er nu beweerd dat u dat geld terug kunt krijgen? Dan is er een grote kans dat uw gegevens zijn gelekt en u daardoor wordt benaderd. Helaas zult u niet zomaar uw verloren geld terugkrijgen.
  2. Laat NOOIT iemand vanaf een afstand de controle op uw computer overnemen. Wanneer u wordt gevraagd om Teamviewer of een soortgelijk programma te installeren meteen de verbinding ophangen. Wanneer u een ander de toegang geeft tot uw computer wordt de controle volledig overgenomen.
  3. Wanneer u wordt belooft dat u geld kunt claimen en daarvoor geld naar een ander moet toesturen kunt u er direct vanuit gaan dat u wordt opgelicht. Zodra u het geld heeft verzonden bent u het kwijt. Ook met Bitcoin of een andere cryptocurrency.
  4. Gebruik uw gezonde verstand. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook. Hoe mooi het ook klinkt om uw geld verdubbeld terug te krijgen door ‘even’ wat geld toe te sturen aan een ander, dit kan natuurlijk niet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN