Bakkt

Bitcoin-mining-fabrikant Canaan gaat $12,4 miljoen aan aandelen uitgeven in een beloningsplan voor personeel

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De op Nasdaq genoteerde Bitcoin-mining-fabrikant Canaan zal $12,4 miljoen aan aandelen uitgeven in een beloningsplan voor haar personeel.

Form S-8 aanvraag

Het bedrijf heeft een Form S-8 ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten. De aanvraag stelde dat het 51.624.000 klasse A (gewone aandelen) zal uitgeven tegen een maximale prijs van $0,24 per stuk.

De aanvraag voor Form S-8 is vereist voor openbare bedrijven die aandelen of aandelenopties willen uitgeven aan haar werknemers. Het moet worden ingediend voordat een bedrijf effecten uitgeeft.

Canaan geeft twee soorten gewone aandelen van klasse A uit:

  1. Het grootste deel (~$10,9 miljoen) dat is toegekend in het kader van een aandelenincentive plan van 2018.
  2. En een extra ~$1,4 miljoen is gereserveerd voor toekomstige toekenningssubsidies onder hetzelfde plan.
Bron: SEC
1xbit

Het gaat niet goed met Canaan

Het in China gevestigde Canaan-aandeel stond de afgelopen maanden onder druk en is momenteel met meer dan 10% gedaald in pre-market hours. Het aandeel handelt nu rond de $3; en werd aanvankelijk voor $8,99 per stuk verkocht in november.

Dit nieuws komt slechts een paar dagen nadat Canaan haar slechte kwartaalcijfers publiceerde. De kwartaalcijfers (van Q1 2020) gaven een totaal nettoverlies van $5,6 miljoen weer, wat 41% lager is vergeleken met Q1 2019.

De totale inkomsten van Canaan zijn ook in Q1 aanzienlijk gedaald, van 66,5 miljoen dollar in het voorgaande kwartaal naar 9,6 miljoen dollar dit kwartaal. Echter in vergelijking met Q1 2019, steeg de omzet met 44,6%.

Het bedrijf lijkt de omzetdaling te hebben gecompenseerd met een betere winstmarge. In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte Canaan een brutoverlies van $96,7 miljoen, wat een winstmarge van -145% berekende. Het bedrijf keerde de neerwaartse trend dit kwartaal echter om met een brutowinst van $336.000 op een marge van 3%.

De betere marge is mogelijk te wijten aan het feit dat Canaan zijn voorraden in de eerste drie maanden van 2020 heeft verkocht, aldus een waarnemer uit de sector.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN