Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen verschillende altcoins de ruimte geboden om aan een flinke opwaarste spiraal te beginnen. Een beweging die wellicht voor FOMO heeft gezorgd en het sentiment een beetje heeft teruggebracht van eind 2017. Echter is het toch belangrijk om altijd de Bitcoin koers in de gaten te houden, want het is gebleken dat de koningsmunt vaak roet in het eten kan gooien.
De Bitcoin koers is gedaald tot onder de $9.000 en op het moment van schrijven beweegt de koers rond de $8.950. Begint de brandstof van de stieren op te raken of zullen we de psychologische grens van $10.000 op korte termijn weer gaan testen?
Analisten hebben aangegeven dat de Bitcoin koers ongunstig eruit ziet op middellange termijn, wat zou kunnen betekenen dat de kans voor een verdere daling er groot in zit. Een analist plaatste hier een bericht over op Twitter en zegt dat de kans groot is dat Bitcoin gaat dalen. Hij ziet hierbij kansen om BTC lager in te kopen tussen de $7.300 en $6.700.
“Waarschijnlijk gedaan met longs buiten intraday plays, d.w.z. langere swingposities, totdat we een soort sterke PA neerzetten in het blauw. Het beestje bij zijn naam noemen. BTC is behoorlijk formuleachtig, verliest zwart en je krijgt lelijke cijfers.”
Aantal Bitcoin adressen blijft groeien
Het aantal Bitcoin adressen met een balans van minimaal 0.01 BTC is dit jaar flink gestegen. Het jaar 2020 zijn we begonnen met een aantal van 7.185,637 Bitcoin adressen. De oranje lijn hier onder op de foto van Glassnode laat duidelijk een stijging zien.
Bovendien is het aantal Bitcoin dat op crypto exchanges staat gedaald, volgens gegevens van Glassnode. In het begin van 2020 was dit aantal nog ongeveer 2,6 miljoen Bitcoins en dit is nu gedaald naar ongeveer 2,39 miljoen. Daarnaast zien we dat de adressen met 1 Bitcoin of meer flink is gegroeid. Begin 2020 waren er ongeveer 781.000 adressen met> 1 BTC, terwijl er nu meer dan 810.000 adressen zijn.
Ondanks dat verschillende investeerders Bitcoin kopen tegen de inflatie als gevolg van het drukken van geld door de centrale bank in de nasleep van het coronacrisis, pleit Peter Mallouk, een vermogensbeheerder voor een tegendraadse benadering. Malouk zei op 21 mei tegen CNBC, dat aandelen en obligaties betere opties waren dan Bitcoin.