Crypto-investeerder verliest $250.000 in hedgefonds

Een crypto-investeerder heeft kennisgemaakt met hoe enorm volatiel cryptocurrency markten kunnen zijn. De 50 jarige Vlad Matveev en voormalig fondsbeheerder werd vertelt dat hij zijn investeringen dubbel en dwars zou terugverdienen, ongeacht of de crypto-markt zou stijgen of dalen.

Hij besloot om een bedrag van $250.000 in Cryptolab Capital te investeren. Het fonds werd vervolgens hard getroffen door de zware crash van Bitcoin (BTC) in maart, waardoor hij al zijn geld verloor.

Vlad Matveev zei het volgende in gesprek met Financial Times:

“Ik weet niet echt wat er is gebeurd. Ze zeiden dat ze een gevarieerde reeks strategieën hadden.”

Vóór de ineenstorting vertelde Cryptolab Capital aan zijn investeerders dat het nieuwe handelsstrategieën aan het ontwikkelen was om te profiteren in periodes van hoge volatiliteit en dat het ernaar streefde om meer strategieën te hebben volgens een brief die werd gezien door de Financial Times.

Terwijl de hedgefonds erin slaagde zijn totale netto-activa geleidelijk te verhogen en een sterke prestatie liet zien voorafgaand aan de investering van Matveev, begon het na zijn investering er steeds slechter uit te zien.

In zijn blogpost zei hij het volgende:

“Ik heb in juni 2019 geïnvesteerd en daarna stopten de mooie prestaties. De waarde van de assets van het fonds ging op en neer, maar eind februari 2020 bleef het op ongeveer hetzelfde niveau als waar ik instapte. Toen besloot ik mijn geld terug te nemen.” 

Hij nam contact op met het fonds, omdat hij zijn geld eruit wilde halen. Het gesprek ging als volgt:

  • 8 maart stuur ik een e-mail: “Ik wil me afmelden”.
  • 10 maart zegt het fonds: “Ik heb onaangenaam nieuws; ons fonds heeft zojuist een verlies van 20% geleden. Maar we weten hoe we het terug kunnen halen. Wil je je nog steeds afmelden? ‘ – “Natuurlijk wil ik dat!”
  • 12 maart: “Sorry, maar vandaag verloor ons fonds 100% van de activa en zijn we geliquideerd.

In zijn blogpost maakt hij verschillende beschuldigingen tegen het bedrijf. Volgens Matveev was dit de truc van het fonds om beetje bij beetje geld van beleggers af te pakken. Echter heeft hij geen enkel bewijs en zijn het vooralsnog niet-onderbouwde claims.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!