Australische vrouw opgepakt vanwege witwassen van €35.840 door Bitcoin contant te verkopen

Op 1 mei j.l. werd er een Australische vrouw gearresteerd in een winkelcentrum in Sydney, omdat ze, naar verluidt, Bitcoin (BTC) voor 60.000 Australische dollars (€35.840) contant had verkocht. Dit volgens een artikel dat vandaag in de Daily Mail Australia verscheen.

Tijdens de arrestatie van de 52-jarige vrouw nam de politie AUS $60.000 in contanten in beslag, 3,8 BTC (ter waarde van €35.840 tegen de huidige koers) en een mobiele telefoon. Later doorzochten agenten een appartement in de buurt en vonden meer mobiele telefoons, computers en hardware wallets, samen met nog eens €10.800 aan Bitcoin.

De vrouw is op basis van drie strafbare feiten opgepakt, die te maken hebben met het uitgeven en witwassen van crimineel geld. Lokale rechercheurs beweren verder dat de vrouw een witwassyndicaat runt, dat ze sinds november 2018 actief onderzoeken. Er wordt aangenomen dat het syndicaat sinds 2017 loopt en bijna €3 miljoen aan Bitcoin heeft witgewassen.

Met betrekking tot de arrestatie legde het hoofd van het cybercrime team, hoofdinspecteur Matt Craft, het volgende uit:

“Dit is de eerste arrestatie die is uitgevoerd door rechercheurs van de Cybercrime Squad met betrekking tot niet-conforme aanbieders van digitale valuta in New South Wales – en er wordt verondersteld dat dit de eerste in zijn soort zal zijn in heel Australië.”

Hij waarschuwde ook andere illegale aanbieders van digitale valuta en zei: “uw acties zullen niet onopgemerkt blijven.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!