Bitcoin koers zit wellicht in een groot dalend trendkanaal, aldus analist

De afgelopen periode hebben verschillende investeerders gesuggereerd dat de Bitcoin (BTC) koers zou dalen na de halving, vanwege de hype rond deze gebeurtenis. Echter heeft Bitcoin zich redelijk goed staande gehouden ná de halving en staat de Bitcoin koers op het moment van schrijven op $9.567.

Gaan we de psychologische grens van $10.000 breken?

Volgens Josh Rager handelen we nu in een groot dalend trendkanaal, waarbij we gisteren een afwijziging hadden bij de psychologische grens van $10.000. Dit zou ons weer, volgens Josh, naar een Bitcoin koers van $6.500 kunnen brengen. Hij zei het volgende op Twitter:

“BTC – Zou het niet bizar zijn als dit slechts één gigantisch kanaal was waarbij Bitcoin een fake-out had, voordat het weer naar de middellijn ging.”

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1260618728208809986

Mike Novogratz: Bitcoin naar $20.000

CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, sprak op 12 mei met CNN en gaf aan dat hij er van is overtuigd dat Bitcoin dit jaar nog de $20.000 zal behalen en wees daarop naar een samenloop van fundamentele en technische factoren. Volgens hem zijn er drie punten die dit jaar de stijging van Bitcoin zullen veroorzaken.

  1. De enorme hoeveelheden fiscale en monetaire stimulansen door de regeringen en centrale banken van de wereld.
  2. De halvering van Bitcoin die de cryptocurrency schaarser maakt dan fiat-valuta’s en goud.
  3. En last but not least Paul Tudor Jones, een legendarische macro-investeerder, die de markt betreden heeft.

CryptoMichaël: Bitcoin zit wellicht al in een bullmarkt

Als we verder zoeken naar bekende analisten die over Bitcoin praten, mogen we natuurlijk CryptoMichaël niet overslaan. Hij plaatste vandaag een tweet waarin hij aangaf dat we wellicht al in een bullmarkt zitten. Hij tweette het volgende:

“Op basis van de 4-uurgrafiek is de CME-gap opgevuld. Dit zorgde voor een flinke daling van $400, maar ook voor een mooie trading range.

Lows; $8,250-8,400 / $8,600
Highs; $9.800-$10.100

Geen dump na halvering. De dump vond plaats vóór de halvering. Bitcoin zou in een bull-markt kunnen zitten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!