Bitcoin (BTC) mining bedrijf haalt $1,1 miljoen op voor nieuwe faciliteiten

Een Bitcoin (BTC) mining bedrijf, genaamd VBit DC, heeft $1,1 miljoen opgehaald in een seed-financieringsronde geleid door Golden Age. Het doel is om met de opbrengst nieuwe Bitcoin mining bouw faciliteiten op te zetten in Alberta, Canada. De nieuwe faciliteiten zullen een capaciteit hebben van 200 megawatt (MW). Dit meldde Finance Magnetes op 6 april.

Waarom is er gekozen voor Alberta, Canada?

De locatie is gekozen vanwege de volgende 2 redenen:

  • Goedkope elektriciteit
  • Betere Return On Investment (ROI)

Volgens het bedrijf zal het “een van de grootste datacenters ter wereld zijn die uitsluitend is gewijd aan Bitcoin mining activiteiten.”

Danh Vo, oprichter en CEO van VBit Technologies, zei het volgende:

“Bitcoin mining bouw is ondoorzichtig en wordt veel te lang als iets dubbelzinnigs en duister gezien. We zijn ongelooflijk enthousiast om iets bereikbaars, betaalbaars en efficiënts aan te bieden voor een verandering die een echte impact kan hebben op het leven van mensen.”

Hij voegde er het volgende toe:

We verwachten dat meer mensen zich bij ons zullen voegen, aangezien ons nieuwe datacenter een verandering zal doorvoeren op het gebied van toegankelijkheid en duidelijkheid van ROI.”

VBit DC is in 2018 opgericht en biedt mining bouw pakketten voor cryptocurrency aan het grote publiek. Volgens de aankondiging heeft het bedrijf in totaal ruim 3.000 klanten en zorgde dit voor een exponentiële maandelijkse groei van hun inkomen.

“We zijn heel blij met de steun en het kapitaal die nodig zijn om onze groei verder te versnellen. Tot nu toe waren we trots op hoeveel onze klanten hebben gewonnen, en nu brengen we dit naar een hoger niveau. Ik heb het niet alleen over de hoeveelheid Bitcoin die ze hebben gewonnen, maar ook over het gevoel van veiligheid, een stabiele stroom passief inkomen die een enorme waarde heeft, vooral in tijden als deze”, voegde Vo toe.

Voor de miners is zo’n halving een erg belangrijke gebeurtenis, want zij zien hun inkomsten in de vorm van Bitcoin letterlijk halveren. Na de halving krijgen miners 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC, die ze er nu nog voor krijgen. Als je hele inkomstenstroom afhankelijk is van het verkopen van Bitcoin, die je verdient, dan is de prijs van één Bitcoin erg bepalend. De halving zal er dus naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat er met een ruwe borstel door het minerlandschap geveegd zal worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!