OGQ gaat samenwerken met Ontology om digitale content auteursrechtelijk te beschermen

Er is vandaag groot nieuws voor de Ontology-fans. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het gaat samenwerken met het social creator platform OGQ. De samenwerking gaat zich richten op het beschermen van de auteursrechten van 250 miljoen stukken digitale content van OGQ.

Blockchain-platform Ontology kondigde de samenwerking vandaag aan, waarbij het aangaf dat OGQ de Ontology-blockchain gaat gebruiken om auteursrechtelijke bescherming te garanderen voor content die via het platform gemaakt is.

Wat is OGQ?

OGQ staat voor Open, Global and Question en stelt gebruikers in staat om hun unieke digitale creaties, zoals emoji’s, meme’s, lettertypes, muziek en video’s, te uploaden en te verkopen. Sinds de lancering in 2011 heeft OGQ 14 miljoen makers aangetrokken die 54 miljoen exemplaren van digitale content naar het platform hebben geüpload.

250 miljoen exemplaren van digitale content

De samenwerking zorgt ervoor dat 250 miljoen exemplaren van digitale inhoud worden geüpload naar de Ontology-blockchain en auteursrechtelijk worden beschermd. De digitale content, die naar de blockchain wordt geüpload, kan ook worden gekocht in ruil voor tokens met behulp van het OEP-4-standaardtoken van Ontology.

Andy Ji, medeoprichter van Ontology, zei het volgende over de samenwerking:

“Een van de grootste uitdagingen voor makers van digitale content is het vermogen om het auteursrecht op hun werk te behouden.

Door onze samenwerking zullen 250 miljoen stuks aan OGQ digitale content worden ondergebracht in de openbare Ontology-keten, zodat het copyright volledig wordt beschermd en gebruikers met recht worden erkend.”

Ji vertelde Cointelegraph dat in meer dan 200 gevallen copyright is erkend met betrekking tot gegevens die zijn geüpload naar gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Hij zei:

“Er zijn al veel van dergelijke gevallen in China, waaronder grote internetbedrijven zoals Alibaba, Baidu en Tencent. Eerste schattingen suggereren dat meer dan 200 gevallen door blockchain moeten worden ondersteund voor copyrightbewijs.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!