Blockchain technologie

World Economic Forum publiceert rapport over blockchain technologie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het World Economic Forum heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin werd onderzocht hoe blockchain gebruikt kan worden. Het doel is om de inefficiënties en stortingen in de toeleveringsketen, die door de COVID-19-pandemie aan het licht zijn gekomen, op te lossen.

Wat is het WEF?

Het WEF werd in 1971 opgericht als een stichting zonder winstoogmerk en heeft zijn hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. Het is onafhankelijk, onpartijdig en niet gebonden aan speciale belangen. Het forum betrekt de belangrijkste politieke, zakelijke, culturele en andere leiders van de samenleving bij het vormgeven van mondiale, regionale en industriële agenda’s.

Op de website staat het volgende:

“Het Forum streeft ernaar al het mogelijke te doen om ondernemerschap te tonen in het wereldwijde publieke belang, terwijl het de hoogste bestuursnormen handhaaft. Morele en intellectuele integriteit staat centraal bij alles wat het doet.”

Blockchain als oplossing

Naast het rapport heeft de WEF een toolkit voor het uitrollen van blockchain uitgebracht, bedoeld om de overheid en bedrijven te helpen bij het aanpassen van hun toeleveringsketens aan het huidige economische klimaat en om “een economisch herstel na COVID-19 te versnellen”.

Het rapport stelt dat de veerkracht van particuliere en openbare toeleveringsketens getest zijn tijdens de uitbraak van het coronavirus. Het verwees voornamelijk naar de toeleveringsketens van farmaceutische producten, medische benodigdheden en voedsel in de sectoren die het hardst getroffen zijn.

Het rapport stelt dat de efficiëntie van toeleveringsketens afhankelijk is van transparantie en pleit voor de invoering van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) om een ​​”gedeelde waarheid” te creëren onder belanghebbenden in de toeleveringsketen.

WEF lanceert blockchain-toolkit

Om zakelijke en overheidsleiders te helpen bij het implementeren van op blockchain gebaseerde supply chain-oplossingen, heeft het WEF ook zijn “Redesigning Trust: Blockchain Deployment Toolkit” gelanceerd, die bedoeld is om “leiders in staat te stellen de voordelen te maximaliseren en de risico’s te minimaliseren” in verband met DLT.

De toolkit is al meer dan een jaar in ontwikkeling en heeft bijdragen ontvangen van meer dan 100 openbare en particuliere entiteiten in 50 landen, waaronder Deloitte, Maersk, de Wereldbank en het World Food Programme.

Nadia Hewett, Emerging Technology (Blockchain) and Digitization Practitioner and Strategist bij WEF, zei het volgende:

“De toolkit voor blockchain-implementatie is essentieel voor het ontwerpen van oplossingen die werken voor een groot aantal actoren, waaronder kleinere spelers die mogelijk geen toegang hebben tot de middelen die nodig zijn om de waarde van blockchain technologie te ontsluiten.”

De DLT-toolkit is getest bij verschillende organisaties zoals Saudi Aramco, Hitachi en tal van kleine tot middelgrote ondernemingen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN