Bitcoin Nieuws

Bitcoin kan profiteren van kwantitatieve versoepelingen, aldus Tyler Winklevoss

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Verschillende centrale banken hebben kwantitatieve versoepelingen toegepast om de economische effecten van het coronavirus op te vangen. Dit gaat er, volgens veel crypto-analisten, voor zorgen dat veel investeerders naar ‘veilige havens’, zoals Bitcoin (BTC), zullen trekken.

Kwantitatieve versoepelingen kunnen Bitcoin in de kaart spelen

De ogen zijn uiteraard voornamelijk gericht op de Federal Reserve. In een recente tweet legde Tyler Winklevoss, medeoprichter en CEO van Gemini exchange, uit dat de recente acties van de Fed Bitcoin in de kaart kunnen spelen. Bovendien waarschuwde hij dat het coronavirus zal leiden tot meer toezicht vanuit regeringen op hun burgers. De privacy kan hierdoor geschonden worden.

Tyler tweette het volgende:

Rente onder de nul

Eerder vandaag gaf de hij tevens commentaar op het nieuws van Bloomberg over het feit dat de Fed de Amerikaanse rente onder nul kan gaan brengen. In de tweet vergeleek hij de Amerikaanse dollar met de olieprijs, die vorige week kelderde tot onder de nul. Hij zei het volgende:

Het Bloomberg-artikel voorspelt dat de Fed de rente zal blijven verlagen om de economische groei te stimuleren en de aanstaande recessie te vertragen. De Federal Reserve heeft de rentetarieven al verlaagd tot 0 – 0,25% en er is momenteel geen bewegingsruimte meer. De enige optie is het instellen van negatieve rentetarieven. Volgens Bloomberg zou een dergelijke renteverlaging, gezien de huidige economische omstandigheden, niet zo schokkend zijn. Bloomberg zei hier het volgende over:

“Tien jaar geleden zou het als onmogelijk gezien worden dat de rente naar onder de nul zou gaan: banken zouden de kosten simpelweg vermijden door hun fondsen op te nemen en de fondsen in papiergeld te houden, waar je geen rente over betaalt.

Maar economen erkennen nu dat dit niet gebeurt, omdat het kostbaar is om miljarden (of biljoenen) dollars aan papiergeld veilig op te slaan. Verschillende Europese centrale banken, evenals de Bank of Japan, hebben met succes de rentetarieven onder nul gebracht.

Dit stimuleert de consumentenvraag op de gebruikelijke manieren: door banken aan te moedigen leningen tegen lagere rentetarieven te verstrekken, de prijzen van financiële activa te verhogen en hogere vergoedingen voor deposito’s in rekening te brengen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN