Crypto Nieuws

SBI Holdings gaat Corda-blockchain gebruiken voor forex trading

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Japanse financiële dienstverleningsorganisatie SBI Holdings heeft gisteren aangekondigd dat de Corda-blockchain gaat gebruiken voor forex trading. Dit is de eerste keer dat de Corda-blockchain in de praktijk toegepast gaat worden in Japan.

Volgens de aankondiging in Nikkei Japan, zal de technologie worden geïmplementeerd in samenwerking met een bedrijf voor systeembeheerdiensten, genaamd CAC, dat gevestigd is in Tokio.

De Corda-blockchain, dat intern zal worden gebruikt, zal worden ingezet om de transactiegeschiedenis onder betrokken handelaren te delen en zal tevens worden geïmplementeerd tussen SBI Securities en SBI’s forex-platform Liquidity Market (of SBILM).

Het bedrijf gaf aan dat blockchain technologie SBILM in staat stelt om bevestigingsprocessen bij valutatransacties te automatiseren. Op dit moment gaat dit nog op een verouderde manier, via email- en telefoonbevestigingen.

SBI Holdings zei het volgende hierover:

“We hebben het operationele risico in de bevestigingssector verlaagd en gezorgd voor een hoge privacybescherming en fraudebestendigheid. Ook garandeert de blockchain de identiteit van transactiegegevens tussen de partijen en verbetert het de betrouwbaarheid van het sorteerwerk.”

David Rutter, CEO van R3, noemde SBI een van “de grootste kampioenen van Corda”. Hij prees ook de aankondiging en wees op het doel om de groei van het Corda-platform in Azië te versterken.

Zowel R3 als SBI hebben beweerd dat blockchain technologie de identiteit van transacties op de SBILM zal helpen garanderen. Aan de andere kant verzekerde CAC dat zij het gebruik van blockchain in een breed scala van industrieën zou gaan blijven ondersteunen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN