161.500 Bitcoin verplaatst voor minder dan 1 euro

Vrijdag heeft er een grote Bitcoin (BTC) transactie plaatsgevonden met een waarde van meer dan 1 miljard euro. De 161.500 Bitcoin die werd verplaatst kostte niet meer dan €0,65 en was de grootste BTC transactie tot nu toe in termen van totale waarde in euro’s.

Een gebruiker op Twitter spotte de transactie en publiceerde de link op Twitter. Voor de Bitcoin transactie werd slechts 0.00010019 BTC (€0,65) betaald.

Bitfinex CTO bevestigd transactie

De CTO van cryptocurrency exchange Bitfinex, Paolo Ardoini, reageerde nog binnen 1,5 uur voordat de reactie geplaatst was. Hij antwoorde met het volgende:

Ja, we hebben de hot wallet opnieuw aangevuld met 15k, de rest van de Bitcoin ging terug naar het oorspronkelijke adres.”

Als we naar de transactie kijken dan zien we daadwerkelijk dat 15k Bitcoin naar de hot wallet is verzonden. Daarnaast kunnen we ook zien dat de 146.500 BTC, vervolgens weer is teruggestuurd naar het oorspronkelijke adres.

De grootste Bitcoin transacties in historie

Op de afbeelding hieronder zien we 6 van de grootste Bitcoin transacties die ooit in de geschiedenis van BTC hebben plaatsgevonden.

Bron: Blockonomics

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!