Ripple Verenigde Staten

Een nieuwe update van de rechtzaak tegen Ripple

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

XRP-investeerders hebben een gewijzigde klacht tegen Ripple ingediend in een langlopende rechtszaak met beschuldigingen van inbreuken op de Amerikaanse effectenwet.

De tweejarige groepsvordering, die beweert dat Ripple de effectenregels heeft geschonden met zijn verkoop en marketing van de XRP-cryptocurrency, is opnieuw ingediend met aanvullende claims ter ondersteuning van de zaak dat Ripple en zijn CEO, Brad Garlinghouse, oneerlijke of frauduleuze handelspraktijken bedreven hebben.

De eisers hadden de mogelijkheid om gewijzigde claims onder de Californische wet binnen 28 dagen, na de vorige uitspraak, in te dienen. De Amerikaanse districtsrechter Phyllis Hamilton in het noordelijke district van Californië beval in februari dat de rechtszaak kon worden vervolgd. De actie kan claims omvatten die zijn ingediend onder federale wetgeving, maar rechter Hamilton heeft enkele claims afgewezen die zijn ingediend onder de staatswet van Californië, wat aanleiding heeft gegeven tot de herindiening.

De rechtszaak, met voormalig XRP-investeerder Bradley Sostack als hoofdaanklager, werd ingediend namens alle investeerders die XRP-tokens hadden gekocht en verkocht door Ripple. Het beweert dat Ripple het plan had om honderden miljoenen dollars op te halen door de verkoop van een niet-geregistreerd effect, XRP, aan particuliere beleggers.

Volgens een gerechtelijk document dat op 25 maart is ingediend (zie hieronder), beweert een zesde claim om verlichting van valse reclame in strijd met de bedrijfswet van Californië. Met name lijkt dit officiële document te laten zien dat de aanklagers hun oorspronkelijke zaak afdekken en beweren dat deze bewering is gedaan “onder de alternatieve theorie dat XRP geen effect is”.

Een extra zevende claim beschuldigt het bedrijf verder van oneerlijke concurrentie in strijd met de wet van Californië, ook volgens de theorie dat XRP geen effect is.

De wijzigingen voegen geen verdere details toe aan de bestaande claims en lijken erop gericht om een “alternatieve theorie” in de rechtszaak te injecteren, voor het geval de rechter oordeelt dat Ripple geen niet-geregistreerd effect heeft uitgegeven en verkocht.

Lees hier de volledige indiening:

Eerder vandaag plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd da de rechtenacademie van de Australian National University (ANU) volgend jaar twee nieuwe cursussen in haar masterprogramma zal gaan uitzetten. Het doel is om te kijken naar wat blockchain zou kunnen betekenen op juridisch gebied. De ontwikkeling van de cursussen zal gebeuren met behulp van het Blockchain Research Initiative (UBRI) van Ripple.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN