Ripple (XRP) werkt samen met universiteit aan blockchain rechten cursussen

De rechtenacademie van de Australian National University (ANU) zal volgend jaar twee nieuwe cursussen in haar masterprogramma uitzetten. Het doel is om te kijken naar wat blockchain zou kunnen betekenen op juridisch gebied.

De blockchain eenheden van de universiteit zullen ontwikkeld en geleid worden door Scott Chamberlain. Er zal onderzocht worden of blockchain en smart contracts gebruikt kunnen worden om juridische processen en geschillenbeslechting te automatiseren en te decentraliseren.

Scott Chamberlain, zei het volgende:

“Stel je een eBay-achtig platform voor dat geschillen over consumentenwetgeving kan oplossen zonder het rechtssysteem in te schakelen.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Dit gaat niet over het wegwerken van advocaten of het schrappen van banen’, zegt Chamberlain. “Er zullen altijd gevallen en situaties zijn die een hoger niveau van expertise vereisen.”

De ontwikkeling van de cursussen zal gebeuren met behulp van het Blockchain Research Initiative (UBRI) van Ripple. Dit is een programma om academisch onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie in de blockchain, cryptocurrency en digitale betalingsruimte te versnellen.

ANU biedt al undergraduate cursussen aan die de splitsing tussen blockchain en recht onderzoeken. Dit doen ze met een aantal andere Australische universiteiten. De University of Melbourne en The University of Southern Queensland bieden cursussen aan die zich nadrukkelijk bezighouden met DLT en blockchain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!