Bitcoin koers daalt, echter stijgt de interesse op Google en Baidu

De Bitcoin koers is wederom gedaald onder $6.000, ondanks het feit dat er meer mensen interesse toonden op Google en Baidu. Het hoogtepunt van de zoekopdrachten werd op 13 maart bereikt, toen Bitcoin (BTC) de ergste daling van de afgelopen maanden doormaakte.

China zoekt naar Bitcoin

Baidu is de grootste zoekmachine in China. Volgens de statistieken uit een Chinees rapport van Cointelegraph, zijn mensen op zoek gegaan naar wat Bitcoin is. Het zoekgedrag op Baidu groeide met 183% vergeleken met het begin van de maand. Ook mobiel verkeer nam toe, wat aantoont dat mensen de cryptogerelateerde informatie bekijken, zelfs als ze niet achter de computer zitten.

Volgens sommige experts kan de wereldwijde economische crisis één van de belangrijkste redenen zijn achter de Chinese interesse in Bitcoin en blockchain. Wanneer elk item dat u kent, er uitziet als een zeer slechte investering, kan Bitcoin relatief gemakkelijk mensen aantrekken.

China is een hardwerkend land. Ze zitten meestal niet de hele dag thuis, zoals sommige westerlingen op vakantie doen. Echter dwingt een quarantaine hen nu om thuis te zitten. Dit zorgt er voor dat veel mensen op zoek gaan naar manieren om thuis geld te verdienen en naar bezigheden. Dit maakt meer tijd vrij om naar zaken zoals Bitcoin te kijken.

Google kent ook een piek

In de Nederland bereikte het aantal Google-zoekopdrachten ook een piek. Tijdens de bloedige vrijdag op 13 maart bereikte het aantal aanvragen een hoogtepunt van 100.

Bron: Google Trends

Bron: Google Trends

De hoop is niet verloren

In het licht van sterke bearish trends, die de klassieke markt beheersen, is het vreemd dat Bitcoin niet elke dag daalt. Veel van de houders hadden de hoop op een toevluchtsoord bijna verloren, aangezien de Bitcoin koers verschillende keren scherp was gedaald.

Onder dergelijke omstandigheden is het goed voor Bitcoin dat nieuwe mensen de zoektocht naar informatie voortzetten. Terwijl de ‘weak hands’ uit de markt worden geschud, plukken anderen de vruchten van de dips.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $5831. Dit betekent dat het de afgelopen 24 uur meer dan 7% heeft verloren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!