Bitcoin ETF

Senator Kelly Loeffler, voormalig Bakkt CEO, verkocht al haar aandelen na COVID-19 briefing

De grote uitverkoop van de afgelopen maand, in verband met het nieuwe coronavirus (COVID-19), heeft gezorgd voor vele dalingen in de aandelenmarkt. Veel beleggers hebben hun aandelen verkocht of zitten nu met enorme verliezen.

Loeffler verkocht haar aandelen

Nu blijkt echter dat Amerikaans senator Kelly Loeffler, tevens ook voormalig CEO van Bakkt, miljoenen aandelen verkocht heeft na een privébriefing van alle senatoren.

Nu is het belangrijk om te vermelden dat het voor leden van het Congres illegaal is om te handelen op informatie die niet openbaar is en die is verkregen via hun officiële taken.

Volgens een recent artikel van The Daily Beast heeft de senator op 24 januari een grote verkoop van aandelen gedaan, die in gezamenlijk eigendom van haar en haar echtgenoot waren.

Op deze dag organiseerde haar commissie, de Senate Health Committee, een privébriefing voor alle senatoren van verschillende afdelingen. Deze omvatte onder andere het hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, CDC-directeur Anthony Fauci.

Volgens de officiële publicatie zouden “senatoren de gelegenheid krijgen om rechtstreeks, van hoge gezondheidsfunctionarissen van de regering, te horen wat we tot nu toe weten over het virus en hoe ons land bereid is te reageren wanneer de situatie zich ontwikkelt.”

Als gevolg hiervan besloot Loeffler eieren voor haar geld te kiezen en haar aandelen te verkopen. De eerste verkoop die Loeffler meldde, was van Resideo Technologies, met een waarde tussen $50.001 en $100.000. Sindsdien is de aandelenkoers van het bedrijf met meer dan de helft gedaald.

Loeffler ontkent de beschuldigingen

Loeffler heeft zelf ook gereageerd op de beschuldigingen en zei het volgende op Twitter:

“Dit is een belachelijke en ongegronde aanval. Ik neem geen investeringsbeslissingen voor mijn portefeuille. Beleggingsbeslissingen worden genomen door meerdere externe adviseurs, zonder medeweten of betrokkenheid van mij of van mijn man.”

Volgens het rapport verkocht Loeffler, tussen 24 januari en 14 februari, aandelen die in gezamenlijk eigendom zijn met haar man, ter waarde van tussen de $1.275.000 en $3.100.000. Er staat ook in dat de 15 aandelen die ze verkocht heeft gemiddeld meer dan één derde van hun waarde hebben verloren.

Wat echter alarmerend lijkt, is een verklaring die Loeffler op 11 maart aflegde op Twitter. Ze lijkt het virus te hebben gebagatelliseerd door te zeggen:

‘Bezorgd over het coronavirus? Onthoud dit:

De consument is sterk, de economie is sterk en de banen groeien, wat ons in de beste economische positie brengt om COVID19 aan te pakken en Amerikanen te beschermen.”

Aandelenwaarden lijken het echter hier niet mee eens te zijn. Sinds 11 maart is de S&P 500 met meer dan 12% gedaald en de Dow Jones Industrial Average (DJI) daalde met meer dan 14%.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN