NYSE sluit zijn handelsvloer vanwege positieve COVID-19-gevallen

De NYSE sluit voor het eerst in zijn geschiedenis zijn fysieke handelsvloer vanaf maandag 23 maart. Dit komt door de opkomst van positieve COVID-19-gevallen. Bronnen zeggen dat de sluiting slechts tijdelijk is. Twee mensen waren, naar verluidt, positief getest op het coronavirus.

Tot de faciliteiten behoren de Amerikaanse optiesvloer, de aandelenbeursvloer en de NYSE Arca Options-beursvloer in San Francisco.

Elektronische handel gaat wel door

De handel in aandelen is in de loop der jaren verschillende keren gesloten. De bomaanslagen op het World Trade Center in 9/11 en de Tweede Wereldoorlog zijn hiervan voorbeelden. Deze keer is het echter anders. De handelsruimte is nooit eerder gesloten. Elektronische handel lijkt op dit moment echter wel open te blijven.

Volgens bronnen zei Stacey Cunningham, de president van de NYSE, het volgende:

 “We hebben de afgelopen weken een aantal veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd en vanaf maandag deze week zijn we begonnen met preventief testen van medewerkers en screening van iedereen die het gebouw binnenkwam. Als die screening extra onderzoeken rechtvaardigde, testten we mensen en werden zij naar huis gestuurd. Tevens kregen ze geen toegang tot het gebouw. Een paar van die testgevallen zijn positief teruggekomen.”

Verder gaf ze aan dat de geïnfecteerden niet in het gebouw waren gekomen, maar dat er ook schoongemaakt zal worden.

De sluiting van de handelsvloer komt op een moment dat financiële markten onrustig zijn wat betreft prijsbewegingen. De Dow Jones Industrial Average sloot woensdag naar verluidt onder de 20.000 punten. De S&P 500 kampt met vergelijkbare problemen.

Andere financiële beurzen sluiten ook

Andere financiële beurzen zijn ook niet buiten schot gelaten. De CME Group heeft onlangs haar beursvloer in Chicago gesloten, omdat ze bezorgd zijn over coronavirus. Dit is voor velen een indicatie dat de opkomst van elektronische diensten in veel sectoren begonnen is.

De sluiting lijkt voor sommigen retrogressief, maar het kan de nieuwe norm zijn. En zo gaat het over de hele wereld. In ieder geval voorlopig totdat de COVID-19-situatie is opgelost.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!