CryptoCaBital: Bitcoin laat grote stijging zien. Relief rally of zit er meer in het vat?

Na de historische crash van 12 maart lijkt de markt enigszins te stabiliseren. Als er grote paniek heerst heeft technische analyse toepassen weinig zin. Bij een serieuze crash worden support levels niet meer gerespecteerd en is het wellicht beter om even op je handen te zitten en uit de markt te blijven, totdat de storm weer gaat liggen. Nu we weer enigszins normale koersbewegingen zien is het tijd om er weer eens een Bitcoin (BTC) analyse op los te laten!

Bitcoin Hoge tijdsframe

Zojuist hebben we een prachtige Bitcoin stijging gezien. De prijs kwam ongeveer in de buurt van de $6.400dollar. Deze groene candles zijn verraderlijk, want mensen neigen er dan al snel naar om bullish te worden. Daarom is het belangrijk om uit te zoomen en het grote plaatje te bekijken. Na een dusdanig grote dump die we onlangs hebben gezien was een relief rally zeer aannemelijk. Het geeft indicatoren de kans om te resetten.

Momenteel bewegen we tegen forse weekly resistance aan en lijken we een bearish retest te maken. De kans is daarom groot dat we opnieuw naar beneden bewegen. Hoe laag de Bitcoin prijs zal gaan is niet te voorspellen. De diepte en de snelheid van de retracement zijn voor een groot deel bepalend of we daadwerkelijk het laagste punt hebben gehad of dat we mogelijk nieuwe lows gaan opzoeken. Een Bitcoin daling richting de 3k zone is op dit moment dus nog zeer aannemelijk!

Bron: Twitter

Bitcoin Lage tijdsframe

Ook als we op het lage tijdsframe kijken zien we dat we tegen veel resistance aan zitten. Mocht je deze Bitcoin stijging hebben meegepakt, dan is het niet onverstandig om hier wat winst te nemen of zelfs te kijken voor eventuele shorts.

Bron: Twitter

Conclusie

Kortom, momenteel hebben we nog geen enkele confirmatie dat we de bodem hebben bereikt. Wees daarom nog zeer voorzichtig met het investeren in lange termijn posities. Zo lang we geen belangrijke levels terugclaimen en geen higher low op de hoge tijdsframes (daily/weekly) gezet hebben is er een zeer reële kans dat we opnieuw richting de lows gaan bewegen en eventueel zelfs een nieuwe low gaan neerzetten.

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!