Craig Wright moet van de rechtbank $165.500 betalen

Craigh Wright is door de Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot het betalen van $165.500 voor juridische kosten. Dit heeft allemaal te maken met een rechtszaak van miljarden dollars die twee jaar heeft geduurd. Dit volgens gerechtelijke documenten.

Rechtszaak tegen Craig Wright

De rechtszaak tegen Craig Wright werd voor het eerst aangespannen in februari 2018. Ira Kleiman, broer van Wright’s overleden zakenpartner David Kleiman, klaagde Wright aan voor de helft van een fortuin van $8,87 miljard (1,1 miljoen Bitcoin). Dit zou opgeslagen zijn in een ‘Tulp Trust’ waarvan de rechter heeft besloten dat Wright de helft moet af staan aan de Kleimans.

De juridische kosten die Wright nu moet betalen, zijn gemaakt tijdens de rechtszaak over twee moties. Echter vroegen de advocaten van Kleiman oorspronkelijk in totaal $658.581,78. De rechter was het hier niet mee eens en ontdekte overdreven tarieven die in rekening zijn gebracht. Ook werden er uren gefactureerd zonder dat er duidelijk was waar er precies aan gewerkt is.

Wil je ons artikel lezen over de vreemde rechtszaak tegen Craig Wright. Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!