Nieuwe tool kan verloren Bitcoins recoveren

Een programmeur heeft een tool uitgebracht die verloren Bitcoins kan herstellen met gedeeltelijke sleutelgegevens. Het programma vereenvoudigt het normaal gesproken moeizaame en frustrerende proces wanneer portefeuillegegevens beschadigd zijn geraakt. Andere trucs kunnen ook worden gebruikt om verloren geld te vinden.

De tool herstelt beschadigde informatie

Redditor u/Coding_Enthusiast heeft onlangs de tool uitgebracht, die hij de “FinderOuter” noemt. Hoewel het niet het eerste programma is dat is ontworpen om verloren belangrijke gegevens te herstellen, vereenvoudigt het het proces. De FinderOuter heeft een eenvoudige interface waarmee de gebruiker de gedeeltelijke informatie voor privésleutels van Base-58 of Base-16 kan invoeren. Vervolgens wordt de hele sleutel hersteld.

De open-source tool kan worden gedownload van Github. De auteur is van plan meer functies toe te voegen, zoals de mogelijkheid om gedeeltelijk bekende informatie te gebruiken om volledige BIP-gebaseerde seed-phrases en wachtwoorden te herstellen.

Er is geen tekort aan potentiële gebruikers van deze software, aangezien ontbrekende informatie verantwoordelijk is voor veel verloren Bitcoins (BTC). Volgens sommige schattingen is dit zelfs vijfentwintig procent van alle bestaande Bitcoins.

Andere opties

Het is bijna onmogelijk om ontbrekende privésleutels te herstellen zonder een gedeeltelijke hoeveelheid informatie, maar niet alle gevallen van verloren Bitcoins zijn hopeloos. Computercrashes zijn bijvoorbeeld vaak verantwoordelijk geweest voor het verliezen van geld, maar er bestaan ​​veel tools, zowel hardware als software, die defecte harde schijven kunnen herstellen.

Bovendien zijn bestanden waarvan wordt aangenomen dat ze beschadigd zijn, vaak gemakkelijk te herstellen. In feite is het gebruikelijk dat verschillende hardware of besturingssystemen gegevens lezen waarvan wordt aangenomen dat ze hopeloos verloren zijn gegaan. Hetzelfde geldt voor bestanden die zijn verwijderd, aangezien tools die zijn ontworpen om gewiste gegevens te herstellen al tientallen jaren bestaan.

Sla je Bitcoin altijd veilig op

Elke crypto-investeringsstrategie moet beginnen met een plan om fondsen op de juiste manier op te slaan voor de lange termijn. Simpel gezegd, de beste manier om verloren Bitcoins te herstellen, is ze nooit te verliezen. Helaas komt het verkeerd omgaan met cryptocurrency maar al te vaak voor.

Cold storage, meestal via hardware wallets, wordt al lang beschouwd als het beste middel om te beschermen tegen verlies. Herstelzinnen voor deze apparaten moeten echter nog steeds zorgvuldig worden opgeschreven en op een zeer veilige locatie worden bewaard. Cryptocurrency mag nooit op beurzen worden bewaard en portefeuillegegevens mogen op geen enkel apparaat worden bewaard, zonder voldoende back-ups.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!