Bitcoin koers kan mogelijk een ommekeer gaan zien

Bitcoin (BTC) is een troef als geen ander en heeft heel weinig geschiedenis op de financiële markt in vergelijking met aandelen, goud en andere beleggingsinstrumenten. Het activum is zelfs gemaakt tijdens een recessie en is ontworpen met bepaalde kenmerken om de impact van toekomstige recessies te verminderen, mocht het activum ooit volledig verkozen worden boven fiat. Dit scenario is echter nog ver weg.

Mogelijke ommekeer is nabij?

Bitcoin is vooralsnog een zeer speculatieve troef, wat het vooral gevoelig maakt voor het emotionele sentimenten van beleggers. En met de hele wereld in volledige paniekmodus over het coronavirus, veroorzaakt het een steile uitverkoop op zowel de aandelenmarkt als riskantere markten zoals de crypto-markt. De aandelenmarkt zag de ergste verliezen sinds de Grote Recessie, terwijl de Bitcoin koers in twee weken tijd een grote daling van 20% kende.

Door deze daling zijn de jaarwinsten van het activum gedaald van meer dan 60% tot iets meer dan 10%, maar een reliëfrally en mogelijk volledige omkering zijn mogelijk in zicht, volgens de dagelijkse candle van afgelopen nacht in de Bitcoin charts.

Een prominente crypto-analist zag een opmerkelijke candle die besluiteloosheid vertoonde en mogelijk hintte op een mogelijke ommekeer. De dagelijkse candle van gisteravond sloot als een ‘inside bar’ en een ‘spinning top’, aldus Big Cheds op Twitter.

Wat betekent dit?

Een inside bar candle is volledig omsloten door de vorige candle of bar. Dit betekent dat de volatiliteit in deze periode afneemt. De marktdeelnemers zijn onzeker of ze de huidige trend willen voortzetten. Dit kan betekenen dat de trend voorbij is en draait. Sommige traders gebruiken daarom inside bars als omkeerformatie.

Spinning tops worden zo genoemd vanwege hun gelijkenis met het iconische speelgoed (een tol) van het kind. Aan deze candle kunnen we zien dat noch de kopers noch de verkopers de overhand kregen, het relatief platte lichaam (small real body) geeft aan dat er per saldo weinig verschil zat tussen opening en slot.

Zullen de bulls eindelijk de touwtjes in handen nemen en deze chaos omdraaien? Of zullen bears de Bitcoin koers blijven verlagen naar nieuwe dieptepunten te midden van de paniek van het coronavirus? Wat denken jullie?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!