Peking blockchain

Chinese stad Peking gaat blockchain-facturen testen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het belastingkantoor van Peking heeft officieel aangekondigd dat het op 2 maart begint met het implementeren van blockchain-facturen.

Peking gaat gebruik maken van blockchain voor de transparantie en traceerbaarheid. De officiële aankondiging gaf het volgende aan:

“Om de bedrijfskosten van de belastingbetaler te verlagen, sociale middelen te besparen, het gemak van de consument te vergroten voor het bewaren van facturen en een gezond en rechtvaardig belastingklimaat op te bouwen.”

Volgens de aankondiging heeft de blockchain-factuur in Peking specifieke kenmerken. De factuurcode bestaat uit 12 cijfers en het factuurnummer bevat in totaal 8 cijfers.

Het belastingkantoor in Peking moedigt consumenten aan om het initiatief te nemen om de authenticiteit van de facturen te controleren door de factuurinformatie op hun officiële website, of op de geautoriseerde Ruihong-website, te verifiëren.

De aankondiging vertelde het volgende hierover:

“De informatie die is vastgelegd in de elektronische gemeenschappelijke facturen moet consistent zijn met de resultaten die op de website zijn verkregen. Consumenten hebben het recht om elektronische facturen met inconsistente resultaten te weigeren en kunnen de belastingdienst hotline 12366 van het belastingkantoor in Peking bellen om dit aan te geven.”

Het belastingkantoor in Peking zal geleidelijk promotie van blockchain-facturatieservices door de hele stad uitvoeren. Het zal voor nu algemene facturen voor parkeren en tickets voor landschappelijke plekken en parken uitgeven. Andere industrieën zullen later in de pilot scope worden opgenomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN