500 miljoen Ripple (XRP) vrijgegeven uit Ripple Escrow Wallet

Vandaag op 1 maart is 500 miljoen Ripple (XRP) ontgrendeld uit de Ripple Escrow Wallet. De 500 miljoen XRP heeft ongeveer een totale waarde van ongeveer $115 miljoen. Het is nu echter de vraag of dit ook de Ripple koers naar beneden zal brengen.

In het vierde kwartaal van 2019 verkocht Ripple een kleine hoeveelheid XRP in de afgelopen jaren. Het officiële Q4-rapport luidde:

In het vierde kwartaal van 2019 werden opnieuw drie miljard XRP uit de escrow vrijgegeven (één miljard per maand). Ripple heeft in december van dit kwartaal voor het eerst een miljard terug teruggekeerd voor escrow. In totaal werden gedurende het kwartaal 2,7 miljard XRP teruggekeerd en vervolgens in nieuwe escrow-contracten geplaatst.

XRP uit Escrow Wallet vs Ripple koers

Ripple kan de XRP die het uit de Escrow Wallet krijgt op een exchange verkopen, aan zijn partners distribueren of voor lange tijd bewaren. Uit marktgegevens blijkt dat er geen duidelijk verband bestaat tussen de beweging van XRP uit de Escrow Wallet en de prijsontwikkeling van de cryptocurrency.

Op 1 februari werd er bijvoorbeeld 500 miljoen XRP ontgrendeld. Echter, van 1 februari tot 8 februari, binnen een week, steeg de prijs van XRP met ongeveer 18 procent. Het geeft aan dat Ripple geen grote hoeveelheden XRP had verkocht nadat de escrow was vrijgegeven.

Het kan ook zo zijn dat de prijs van XRP steeg, omdat Bitcoin steeg van $8.000 naar $10.500, maar de escrow-beweging gaf minimaal effect op de prijs van XRP aan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!