FINMA blockchain technologie

Belangrijkste beurs van Zwitserland investeert in Omniex

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De toonaangevende beurs van Zwitserland heeft geïnvesteerd in een institutioneel handelsplatform, met plannen om het te gebruiken als een ‘toegangspoort’ tot de digitale activa-markt. Dit volgens een aankondiging die op dinsdag geplaatst werd.

Wat is SIX?

Met een marktkapitalisatie van bijna €1 biljoen in januari 2020, is SIX de belangrijkste beurs van Zwitserland.

Het heeft een reeks op de beurs verhandelde producten (ETP’s) vermeld die blootstelling aan cryptocurrencies bieden in een bekend en gereguleerd trackerproduct.

SIX lanceerde SDX in 2019, om een ​​vertrouwd cryptocurrency-handelsplatform te bieden voor zowel institutionele als particuliere handelaren, maar heeft dit sindsdien beperkt tot alleen professionele klanten. Hoewel aanvankelijk gepland stond voor de zomer van 2019, betekent een aantal vertrekken op uitvoerend niveau dat de SDX-lanceringsdatum is uitgesteld naar het einde van 2020.

Samenwerking met Omniex

SIX Swiss Exchange heeft aangekondigd dat het een partnership is aangegaan met de in San Francisco gevestigde institutionele oplossing Omniex om SIX, en zijn dochteronderneming Swiss Digital Exchange (SDX), toegang te bieden tot cryptocurrency-markten.

Thomas Zeeb, hoofd van effecten en beurzen, en lid van de raad van bestuur bij SIX, legde uit dat er een ‘groeiende behoefte is aan platforms, zoals SIX, om toegang te hebben tot cryptocurrencies. De band met Omniex zal de beurs een gestandaardiseerde en veilige gateway bieden in de opkomende markt voor digitale activa, zei hij.

Hij ging verder met:

“Met SDX als de digitale uitwisselingsinfrastructuur in ontwikkeling, is de samenwerking met Omniex om de front-end voor klanten te leveren, zowel voor bestaande crypto-valuta’s, als voor SDX-genoteerde activa in de toekomst, een belangrijke toevoeging aan het digitale ecosysteem.”

Als onderdeel van de overeenkomst stemde SIX er ook mee in aandeelhouder te worden van Omniex. Het bedrag wat hiermee gemoeid gaat is echter niet bekend.

Omniex CEO en mede-oprichter, Hu Liang, zei het volgende:

“Samen met SIX willen we een end-to-end oplossing bieden voor de handel en afwikkeling van digitale activa, inclusief de SIX Digital Exchange (SDX), als deze eenmaal operationeel live. Het zal nog enige tijd duren, maar de hoekstenen zijn aanwezig om de bredere acceptatie van native gedigitaliseerde activa te versnellen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN