Bitcoin koers

CryptoCaBital: Bitcoin en Ethereum klaar voor de volgende move omhoog?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het begint er steeds meer op te lijken dat we mogelijk aan de voet staan van een nieuwe bullrun. Bitcoin heeft de afgelopen weken belangrijke levels geclaimd en ook veel altcoins laten stijgingen zien van soms zelfs meer dan 100% in tijdsbestek van dagen of zelfs uren. De hype lijkt voor een deel terug te komen en er stroomt nieuw geld de markt binnen.

Tijdens de vorige bullrun in 2017 waren met name de stijgingen van Ethereum en Bitcoin de katalysatoren (?) die een bullrun ontketenden. Om te kijken of Bitcoin en Ethereum ook ditmaal de markt richting een nieuwe bullrun kunnen brengen gaan wij ze analyseren.

BTCUSDT (Bitcoin)

Als we naar Bitcoin kijken zien we dat we op de lange termijn nog altijd aan het trenden zijn. We hebben onlangs de vorige high gebroken en bewegen nu verder naar boven, kortom zeer bullish!

Bullish scenario

We naderen op het moment van schrijven een sterke resistance zone en zouden daarom een pullback kunnen gaan maken naar de 9528 dollar ongeveer. Dit is de vorige high en heeft daarnaast ook confluence van de 0.618 en 0.705 fibonacci retracement levels op de korte termijn.

Bron: Tradingview

Als we inzoomen op de 4-uursgrafiek zien we ook dat de vorige high mooi oplijnt met de short timeframe support op 9585-9434 dollar. Dit in combinatie met de fibonacci levels zou dus een sterke pull back entry kunnen zijn, met als eventueel target 10360 dollar.

Bron: Tradingview

Bearish scenario

In het bearish scenario behouden we de vorige high NIET, waardoor we hoogstwaarschijnlijk een diepere correctie tegemoet gaan. Na een (eventuele) bearish retest van de zone zouden we dan zelfs kunnen zakken tot de 8285 dollar.

Bron:Tradingview

ETHBTC (Ethereum)

Wij zijn op dit moment vrij bullish op Ethereum. Op de BTC pair is duidelijk te zien dat we de weekly resistance gebroken hebben. Dit is een vrij bullish signaal en zou voor een significante stijging op Ethereum kunnen gaan zorgen.

Bullish scenario

In het bullish scenario willen we graag zien dat de weekly range het houdt. Van daaruit zouden we dan een stijging kunnen gaan maken naar de 24677 satoshi. Dit is tevens ook ons eerste take profit target. Ethereum lijkt zich wat ons betreft weer klaar te maken voor een verdere stijging.

Bron: Tradingview

Bearish scenario

Het bearish scenario is op dit moment het minst waarschijnlijke scenario. Mochten we de range toch verliezen, gaan we het bearish scenario tegemoet. Dan kunnen we mogelijk de 20980 satoshi als eerste supportzone beschouwen en vervolgens het ‘Daily Orderblock’ op 20531-20121 satoshi (zoals aangegeven op de chart) als de supportzone erboven het niet houdt.

Bron: Tradingview

Conclusie

Op dit moment zijn wij vrij bullish op zowel Ethereum als Bitcoin. Mocht Bitcoin de 10360 dollar afwijzen en support vinden op de 9528 dollar zouden we mogelijk kunnen gaan rangen tussen deze twee zones. Dit zou zeer bullish zijn voor de altcoins, want er komt dan veel meer ruimte voor altcoingroei.

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN