COVID-19 tests

Verzekeringsbedrijven gebruiken blockchain voor coronavirus

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Blockchain technologie wordt door verzekeringsbedrijven in China gebruikt om coronavirus gerelateerde claims te beheren tijdens de uitbraak. Dit meldde South China Morning Post op 9 februari.

Het platform is geen verzekeringsproduct, maar een blockchain gebaseerd collectief voor het delen van claims aan 104 miljoen deelnemers. Een groot gedeelte van de deelnemers zijn afkomstig uit China’s lager gelegen steden, provincies en plattelandsgebieden.

Xiang Hu Bao gebruikt zijn blockchain-netwerk om de afwikkeling te versnellen en fraude te verminderen. Het bedrijf is eigendom van de Chinese financiële gigant Ant Financial en gebruikt zijn mobiele betalingsverwerkingsservice AliPay.

Een woordvoerder van Ant Financial in Beijing zei het volgende:

“Xiang Hu Bao is in staat geweest om claims sneller te verwerken en uitbetalingen aan deelnemers te doen, vanwege het gedecentraliseerde, betrouwbare karakter van blockchain-technologie.”

Hij voegde eraan toe:

“Claimaanvragers kunnen hun ondersteunende documenten als bewijs indienen, terwijl onderzoeksbureaus onmiddellijk toegang tot hen kunnen krijgen op de blockchain. Alle betrokken partijen kunnen het hele proces zien.”

Beijing heeft gezegd dat alle kosten voor medicatie en gezondheidszorg die verband houden met de uitbraak zullen worden gedekt door de basisverzekering van de overheid.

Ook Blue Cross Insurance, eigendom van de Bank of East Asia, helpt de bureaucratische impact van de uitbraak van het coronavirus te verminderen met een app voor medische claims. Directeur Patrick Wan van de verzekeringsdienst zei het volgende:

“Onze blockchain-ondersteunde claimservice heeft een sleutelrol gespeeld tijdens het uitbreken van het coronavirus door het papieren proces volledig weg te laten. Vooral omdat er documenten heen en terug moeten worden gestuurd naar klinieken. Dit helpt echt om het risico op infecties door persoonlijk contact te verkleinen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN