Cryptomining

Man installeert stiekem cryptomining programma bij bezoekers

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een 32-jarige websitebouwer is door de Japanse rechtbank op vrijdag beschuldigd van het installeren en gebruiken van cryptomining programma Coinhive. Hij deed dit op de computers van bezoekers van zijn website, zonder de slachtoffers te waarschuwen. Dit meldde nieuwswebsite Mainichi op 7 februari.

Rechter Tsutomu Tochigi zei het volgende:

“Bezoekers werden niet op de hoogte gesteld van het mining bouw programma of kregen niet de kans om het te weigeren.”

De websitebouwer was het niet eens met de uitspraak en zijn advocaat zei in hoger beroep te gaan.

De man was in maart vorig jaar al vrijgesproken bij de rechtbank van Yokohama, omdat het cryptomining programma ‘slechts een kleine impact had op de computers van de bezoekers’. Daarnaast hadden onderzoekers hem niet gewaarschuwd tegen het gebruik van de software voordat hij werd aangeklaagd.

Coinhive

De websitebouwer gebruikte de software Coinhive, waarmee websites de CPU van hun bezoekers kunnen gebruiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN