Binance.US

Amerikaanse marine investeert $10 miljoen in blockchain communicatieoplossing

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Naval Air Warfare Center, een in Californië gevestigde onderzoeksgroep van de Amerikaanse marine, heeft de start-up van blockchain-software Simba Chain bijna $10 miljoen gegeven om een ​​veilig berichtenplatform op te zetten.

De samenwerking

Simba Chain CEO Joel Neidig zei het volgende tegen Cointelegraph:

“Het platform zal dit jaar operationeel zijn, met updates in de komende 4 jaar.”

De Naval heeft Simba Chain onlangs opgeroepen om een ​​veilige weg voor communicatie en transacties te installeren, gebouwd op de blockchain voor het Department of Defense, of DoD, volgens het persbericht van 6 februari.

Het Naval Air Warfare Centre heeft Simba Chain 9,5 miljoen dollar gegeven als onderdeel van een Small Business Innovation Research, of SBIR, een fase III-overeenkomst van vijf jaar.

Neidig ging verder met:

“Dit is de eerste van vele contracten. We zullen de volgende contracten later in het voorjaar aankondigen.”

Simba chain en het Amerikaanse leger

Simba Chain is geen onbekende in het Amerikaanse militaire werk. De startup begon in augustus 2019 met het bouwen van een blockchain-gebaseerde supply chain-oplossing voor de Amerikaanse luchtmacht.

Als onderdeel van een voormalig SBIR-contract werkte Simba Chain aan het huidige DoD-platform, het bouwen en testen van het blockchain-gebaseerde communicatiesysteem, aldus het persbericht. Deze derde fase is gericht op de volledige implementatie van de oplossing.

De communicatieoplossing

Gebouwd met behulp van het Azure cloudplatform van Microsoft, is het communicatieplatform van toepassing op land- en wateractiviteiten, waardoor veilige gegevensuitwisseling mogelijk is.

Neidig zei het volgende:

“Dit is een overwinning, niet alleen voor SIMBA en onze partners, maar ook voor de DoD, die met een gerichte focus een oplossing heeft gezocht om gevoelige en missiekritieke operaties uit te voeren op een manier die onveranderlijk en niet weerlegbaar is. We zijn van plan een ‘kogelvrij’ platform te leveren dat aan alle doelstellingen voldoet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN