Hooggerechtshof van het VK spreekt eigendomsverbod uit op $1 miljoen aan Bitcoin

Een Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk heeft een eigendomsverbod uitgesproken over Bitcoin (BTC) -fondsen die verkregen zijn via een ransomware-aanval op een Canadese verzekeringsmaatschappij. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

Op 17 januari heeft het Britse Hooggerechtshof documenten vrijgegeven over een ransomware-aanval, waarbij meer dan 1.000 computers van de verzekeringsmaatschappij onbruikbaar werden gemaakt door het gebruik van malware die bestanden versleutelde, waardoor ze ontoegankelijk werden. De onbekende aanvallers eisten $1,2 miljoen in Bitcoin in ruil voor het decoderen van de gegevens.

De verzekeraar van het bedrijf dekte de verliezen van de klant en kwam overeen met de hackers om $950.000 te betalen in Bitcoin om de bestanden te decoderen, en ontving een tool om de computers na 24 uur te ontgrendelen.

Toch had het bedrijf 10 dagen nodig om al zijn systemen te herstellen, inclusief 20 servers en 1.000 desktopcomputers.

Bitfinex moest informatie verstrekken

De verzekeraar van het bedrijf heeft blockchain-analysebedrijf Chainalysis ingehuurd om het losgeld te volgen. Uit de analyse bleek dat het grootste deel van de Bitcoin, 96 BTC, onmiddellijk was witgewassen via crypto-beurs Bitfinex. De rechtbank eiste Bitfinex om informatie te verstrekken over de houder van het account dat het losgeld vóór 18 december 2019 heeft ontvangen.

Bitfinex zei het volgende tegen Cointelegraph:

“Bitfinex heeft robuuste systemen om wetshandhavingsinstanties en rechtzoekenden in dergelijke gevallen te helpen. In dit geval hebben we de eiser geholpen om de gestolen Bitcoin te traceren en we begrijpen dat de aandacht van de eiser niet langer op het Bitfinex-platform ligt. Het lijkt er nu op dat Bitfinex een geheel onschuldige partij is die hier perongelijk bij betrokken is geraakt.”

Volgens een rapport van 25 januari van New Money Review is de zaak nog steeds aan de gang.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!